Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

ΠΑΤΡΑ: Έκλεψαν επιστημονική εργασία για τον καρκίνο!Η επιστημονική του έρευνα έκανε …φτερά αφού το δέμα που έστειλε στην Αμερική έφθασε άδειο!

Ο λόγος για υπόθεση που τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει σάλο στα ταχυδρομεία αλλά και ...... σε δικηγορικά γραφεία που την έχουν αναλάβει για λογαριασμό του Πατρινού επιστήμονα. Πρόκειται για έναν 50χρονο ο οποίος την τελευταία τριετία συνεργαζόταν στενά με Πανεπιστήμιο στην Αμερικήκαι όλα αυτά στο πλαίσιο μιας προσωπικής έρευνας με την οποία είχε επιφορτιστεί.

Η έρευνα αυτή αφορούσε στην καταπολέμηση του καρκίνου και λέγεται πως ο Έλληνας επιστήμονας εργαζόταν νυχθημερόν για να τεκμηριώσει έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης της νόσου, ακόμα και με χορήγηση βιταμινών. Πριν από ένα μήνα περίπου φαίνεται πως οδηγήθηκε στο τέλος της έρευνάς του και αφού ενημέρωσε το αρμόδιο τμήμα του Πανεπιστημίου των ΗΠΑ με το οποίο συνεργάζεται, του ζήτησαν να αποστείλει όλα τα έγγραφα με τα στοιχεία και τα συμπεράσματα της μελέτης. Ο ίδιος τα έβαλε μέσα σε ένα ογκώδες δέμα, το σφράγισε και το παρέδωσε στο ταχυδρομείο αποστέλλοντάς το συστημένο.

Μόνο που τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, του τηλεφώνησαν από το Πανεπιστήμιο και έμεινε έκπληκτος με αυτό που του είπαν. Τι; Ότι ναι μεν είχε φθάσει το δέμα, αλλά όταν το άνοιξαν διαπίστωσαν πως ήταν… άδειο! Δεν υπήρχε μέσα ούτε μία από τις εκατοντάδες σελίδες που είχε στείλει αλλά και κανένα από τα βιβλία που σχετίζονταν με την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Κατασκοπεία ή επιτήδειος;
Ο επιστήμονας επικοινώνησε πανικοβλημένος με την δικηγόρο του και της ανέφερε αυτό που είχε συμβεί. Την επομένη το πρωί εστάλη ενημερωτικό έγγραφο στη διεύθυνση του ταχυδρομείου προκειμένου να γίνει ενδελεχής έλεγχος όλης της διαδικασίας που ακολουθήθηκε κατά την αποστολή του δέματος προς την Αμερική. Παράλληλα, είναι σε στάση αναμονής έτσι ώστε να ξεκινήσει και δικαστικό αγώνα για τον εντοπισμό της μελέτης του. Το πιθανότερο που εικάζεται πάντως είναι να συνέβη κάτι όχι όσο το δέμα βρισκόταν στη χώρα μας, αλλά με το που έφθασε στην Αμερική. Και εκεί κάποιος να… έκλεψε την επιστημονική έρευνα και είτε να πρόκειται για περίπτωση κατασκοπείας, είτε απλώς για κάποιον επιτήδειο που σκέφτηκε να πάρει την έρευνα και να την πουλήσει σε κάποιο άλλο Πανεπιστήμιο.

Αναγνώστες

Ετικέτες

Ελλάδα Διεθνή οικονομία πολιτική υγεία περίεργα αθλητικά απόψεις περιβάλλον παράξενα Αστυνομία σχέσεις αστεία Γυναίκα συμβουλές Κύπρος Ευρώπη εκκλησία παιδί επιστήμες τεχνολογία Τουρκία Εθνικά θέματα κοινωνικά ξένος τύπος ληστείες τρομοκρατία Διατροφή κοινωνικά δίκτυα ναρκωτικά τοπική αυτοδιοίκηση φυσικά φαινόμενα Ουκρανία Βρετανία Ρωσία τράπεζες Κίνα διάστημα Σεξ κλοπές απεργίες εκλογές 2014 βιασμοί ενέργεια Τρόφιμα Δημόσιοι υπάλληλοι εργασία στρατός θεσσαλονίκη αεροπλάνο Απαγωγές Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου κοινωνία πυρκαγιές ομογένεια αδυνάτισμα συμβουλές ομορφιάς φυσικές καταστροφές Βίντεο καρκίνος ποδόσφαιρο Βραζιλία ναυτιλία εργασιακά Ινδία Άντρας σκυλιά Αλβανία πορνεία Αίγυπτος γκάλοπ μυστικά και συμβουλές εμπόριο οικολογία τατουάζ πυρηνικά συμβουλές υγείας καφές ίντερνετ αρχαία γερμανικές αποζημιώσεις νευρική ανορεξία αυθαίρετα Γέροντας Παϊσιος Χάρρυ Κλυνν Trafficking προφητείες SILVER ALERT αφροδισιακά