Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Περιπολίες της ΕΛΑΣ για ζωοκλοπές στα ορεινά μονοπάτια της Κρήτης


Η αποψινή πανσέληνος, λίγα 24ωρα πριν το σούβλισμα του οβελία, φαίνεται ότι δημιουργεί αρκετά ...
θέματα στην Ελληνική Αστυνομία. Έτσι κι αλλιώς το μεγάλο φεγγάρι στην Κρήτη πάντα δημιουργεί στην ΕΛΑΣ την...

αναγκαιότητα λήψης μέτρων ενάντια στη ζωοκλοπή. Αυτό το δεδομένο ενόψει Πάσχα, γίνεται αντιληπτό, ότι παίρνει άλλες διαστάσεις. Το ενδεχόμενο να υπάρξουν ζωοκλοπές σε περιοχές που καταγράφεται έξαρση του φαινομένου και γενικότερα ένταση αυτή την περίοδο, προβληματίζει την Ελληνική Αστυνομία που πάντα φροντίζει να έχει το ... νου της στα ορεινά μονοπάτια του νησιού από όπου οι ζωοκλέφτες μπορούν να «φυγαδεύσουν» ολόκληρα κοπάδια πεζοί με μόνη τους βοήθεια το φεγγάρι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. 

Η αστυνομία ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι οι «κύριοι» που επιδίδονται στο επικίνδυνο... σπορ της ζωοκλοπής τέτοιες βραδιές χρησιμοποιούν τα μονοπάτια των βουνών της Κρήτης, όπου κινούνται σε αυτά μόνο με το φως του φεγγαριού, χωρίς να χρειαστεί να ανάψουν φακούς και προβολείς και άρα να κινδυνεύουν να γίνουν αντιληπτοί από μεγάλη απόσταση. Έτσι οι αστυνομικοί είναι εκείνοι που βγαίνουν στα βουνά πριν τους ζωοκλέφτες σε μία προσπάθεια να προλάβουν τη ζημιά στο ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων. 

Δεν είναι λίγες οι βραδιές που οι άνδρες των ΤΑΕ οργώνουν με τα πόδια τα βουνά ή με τα τζιπάκια της υπηρεσίας και με κλειστά τα φώτα λειτουργώντας αποτρέπτικα. Με αυτά τα δεδομένα γίνεται αντιληπτό ότι οι βραδιές που ακολουθούν μέχρι την Ανάσταση και το πασχαλινό τραπέζι θα είναι εξαιρετικά δύσκολες και για τους κτηνοτρόφους που αντιλαμβάνονται ότι το κοπάδι τους μπορεί να κινδυνεύει από ... λύκους αλλά και για τους αστυνομικούς που θα πρέπει να βρίσκονται συνεχώς επί ποδός. Εξάλλου οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι τέτοιες νύχτες φροντίζουν να μην απομακρύνονται από τις μάντρες τους προκειμένου να μην αφήνουν αφύλακτα τα πρόβατα τους έτσι ώστε να καταλήξουν σε ξένη ...σούβλα ή σε ξένο τσιγκέλι ή μαντρί!




irakliolive.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs