Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Τον στοιχειώνουν οι εικόνες των μαθητών που πνίγονταν

Τη στιγμή που πήρε τη δύσκολη απόφαση να σώσει τον εαυτό του βλέποντας το πλοίο Sewol να παίρνει κλίση και η θάλασσα να παρασέρνει τους μαθητές που προσπαθούσε να σώσει περιέγραψε στο BBC ένας από τους επιζήσαντες του ναυαγίου στη Νότια Κορέα.....
«Προσπαθούσαμε να τους τραβήξουμε… αλλά ήταν πολύ δύσκολο. Τότε αποφασίσαμε να σκαρφαλώσουμε έξω αλλά τώρα μετανιώνω για την απόφαση αυτή», είπε ο οδηγός φορτηγού Eun-su Choi στο βρετανικό δίκτυο.

Οι νεκροί από το ναυάγιο έχουν ξεπεράσει τους 113 ενώ οι δύτες εξακολουθούν να ανασύρουν πτώματα από το κουφάρι του πλοίου.

Περισσότεροι από 190 άνθρωποι αγνοούνται ενώ 174 διασώθηκαν. 

Πολλοί από όσους έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο εγκλωβίστηκαν στο πλοίο όταν πήρε κλίση.

Ο Eun-su Choi ήταν «τυχερός» καθώς την ώρα εκείνη είχε μόλις φάει πρωινό και είχε ανέβει στο κατάστρωμα για να καπνίσει.

«Ξαφνικά το πλοίο ταλαντεύτηκε και άρχισε να βυθίζεται. Κοντέινερ άρχισαν να πέφτουν στη θάλασσα και κατάλαβα πως το πλοίο θα αναποδογύριζε», περιέγραψε ο Choi. «Κρατιόμουν από την κουπαστή, προσπάθησα να σώσω μαθητές που βρίσκονταν στην καφετέρια. Γλιστρούσαν πεσμένοι στα γόνατα, προσπαθούσαμε να τους τραβήξουμε με έναν πυροσβεστικό σωλήνα αλλά ήταν πολύ δύσκολο, έπεφταν. Τότε αποφασίσαμε να σκαρφαλώσουμε έξω, αλλά τώρα το μετανιώνω».

Σύμφωνα με τον ίδιο ένας φίλος του κατάφερε να σώσει ένα 6χρονο κορίτσι το οποίο πέρασαν χέρι με χέρι οι γονείς της και άλλοι επιβάτες έξω από το φέρι.

Όλοι εκείνοι που με αυτοθυσία βοήθησαν το κορίτσι να βγει από το φέρι παρασύρθηκαν από το νερό, πρόσθεσε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs