Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Θες να τα...εκατοστίσεις;;; - Αυτές είναι οι απλές συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις!!!

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε πως οι κακές συνήθειες-όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ....η καθιστική ζωή και το να μην τρώμε φρούτα και λαχανικά-όχι μόνο μειώνουν το προσδόκιμο όριο διαβίωσης αλλά μας «γερνούν» έως και 12 επιπλέον χρόνια... Ωστόσο, ευτυχώς μπορούμε να υιοθετήσουμε τις ακόλουθες 9 συνήθειες και να... ξανανιώσουμε ανεξάρτητα από την ηλικία μας.

Μην τρώτε υπερβολικά
Αν ο στόχος σας είναι να πιάσετε τα...100, αφήστε λίγο φαγητό στο πιάτο. Ο Dan Buettner που μελετά τις μεθόδους μακροζωίας σε όλο τον κόσμο αναφέρει πως οι ηλικιωμένοι Ιάπωνες σταματούν το φαγητό μόλις νιώσουν κατά 80% χορτάτοι. Έρευνα του 2008 από το πανεπιστήμιο του St Louis, αναφέρει πως ο περιορισμός των θερμίδων, μειώνει την παραγωγή της Τ3, μιας ορμόνης του θυροειδούς που επιβραδύνει το μεταβολισμό και αυξάνει τη διαδικασία γήρανσης.

Αποκτήστε ενεργή σεξουαλική ζωή
Το να έχετε ενεργή σεξουαλική ζωή κάνοντας σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα μπορεί να προσθέσει έως και 3 χρόνια στη ζωή σας. Η ενεργητικότητα καίει σημαντικό αριθμό θερμίδων, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και προστατεύει την καρδιά. Με δύο λόγια, τι καλύτερο για την υγεία σας;

Κλείστε την τηλεόραση
Η υπερβολική τηλεθέαση βλάπτει σοβαρά την υγεία. Έρευνα που έγινε το 2010, αποκάλυψε πως όσοι έβλεπαν 4 ή παραπάνω ώρες τηλεόραση, είχαν κατά 46% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από διάφορες αιτίες σε σύγκριση με όσους έβλεπαν τηλεόραση για λιγότερο από 2 ώρες την ημέρα. Ακόμη και οι μικρές «περικοπές» στην τηλεθέαση βοηθούν. Κάθε ώρα παραπάνω που βλέπουμε τηλεόραση αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από διάφορες αιτίες κατά 11% ενώ παράλληλα αυξάνεται και ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής κατά 18%.

Μείνετε μακριά από τον ήλιο
Αν αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο, θα αποφύγετε τον καρκίνο του δέρματος, τις ρυτίδες και το ταλαιπωρημένο δέρμα. Το αντηλιακό θα πρέπει να είναι ο καλύτερός σας φίλος-και όχι μόνο τον χειμώνα. Οι λεκέδες στο δέρμα και οι πανάδες μας γερνούν πρόωρα.

Γιατρικό οι φίλοι
Ο ευρύς κύκλος γνωστών και φίλων είναι το καλύτερο «γιατρικό» αναφέρουν οι επιστήμονες και όχι άδικα. Σύμφωνα με έρευνες η μακροχρόνια μοναξιά, βλάπτει την υγεία όσο το κάπνισμα ή η υψηλή χοληστερίνη. Και δυστυχώς, συνήθως «χτυπά» μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, η κλονισμένη υγεία των οποίων επιβαρύνεται και από τη μοναξιά.

Πιείτε-αλλά με μέτρο
Η υπερβολική κατανάλωση ποτού δημιουργεί όχι μόνο προβλήματα υγείας αλλά και κοινωνικότητας. Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν πως το ποτό, όταν καταναλώνεται με μέτρο ωφελεί την υγεία. Έτσι, ένα ποτηράκι καθημερινά για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες φαίνεται πως είναι η κατάλληλη συνταγή για μια ζωή γεμάτη υγεία.

Φρούτα και λαχανικά ενάντια στη γήρανση
Τα φρούτα και τα λαχανικά θωρακίζουν την υγεία μας από δεκάδες απειλές. Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία βρίσκονται στα φρούτα που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 76% και ενδεχομένως καταπολεμούν και τον καρκίνο του μαστού. Όσο για την εμφάνισή μας; Φρούτα και λαχανικά περιέχουν αντιοξειδωτικά που πολεμούν τις ρυτίδες χαρίζοντας μας δέρμα λαμπερό και υγιές.

Άσκηση για εξασφαλισμένα νιάτα
Η καθημερινή άσκηση φαίνεται πως είναι το καλά κρυμμένο μυστικό της νεότητας. Έρευνα του 2008, αποκάλυψε πως μια καθημερινή άσκηση υψηλής έντασης (όπως το τρέξιμο) μπορεί να προσθέσει έως και 4 χρόνια στη ζωή σας καθώς έχει θαυματουργά αποτελέσματα στο σώμα, τον μεταβολισμό, και την υγεία σας γενικότερα. Αλλά ακόμη και μια άσκηση μέτριας έντασης, όπως π.χ. το καθημερινό μισάωρο περπάτημα μας θωρακίζει ενάντια στις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Κόψτε το κάπνισμα
Το να κόψετε το κάπνισμα είναι ίσως το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον οργανισμό σας. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Public Health, αποκάλυψε πως οι γυναίκες που έκοψαν το τσιγάρο σε ηλικία 35 ετών, πρόσθεσαν 6-8 χρόνια στο προσδόκιμο όριο διαβίωσής τους. Κι σύμφωνα με τους ειδικούς, ποτέ δεν είναι αργά να κόψουμε το κάπνισμα, ακόμη και αν μιλάμε για χρόνιους καπνιστές. Τα οφέλη στην υγεία μπορεί να μην είναι τόσο θεαματικά όσο σε μικρότερες ηλικίες αλλά σίγουρα, ο οργανισμό ωφελείται σε κάθε ηλικία.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs