Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Πάπας Φραγκίσκος: «Θα… πεθάνω σε 2-3 χρόνια»

Για πρώτη φορά ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για το θάνατο του αποκαλύπτοντας στους δημοσιογράφους, οι οποίοι τον συνόδευσαν στο πρόσφατο ταξίδι του στη Νότια Κορέα, ότι έχει 2-3 χρόνια ζωής....

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, δεν απέκλεισε να επιλέξει την παραίτηση, ενόσω βρίσκεται ακόμη στη ζωή. Ακολουθώντας δηλαδή το παράδειγμα του Επίτιμου Πάπα Βενέδικτου, που έγινε ο πρώτος Πάπας μετά από αιώνες ο οποίος κληρονόμησε την Αγία Έδρα στον διάδοχό του, όχι λόγω… θανάτου.


Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι σήμερα 77 ετών, και δεν είναι γνωστό εάν αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας.


Σύμφωνα ωστόσο με πηγές του Βατικανού, που επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ, έχει μιλήσει και άλλες φορές σε στενούς συνεργάτες του για την προοπτική του θανάτου του, με… άμεσο ορίζοντα.


«Προσπαθώ να σκέφτομαι τις αμαρτίες μου, τα λάθη μου, να μην είμαι περήφανος. Γνωρίζω ότι δεν θα κρατήσει πολύ. Δυο ή τρία χρόνια, και μετά θα βρεθώ στον Οίκο του Πατέρα μας», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος δεν δίστασε να αναφερθεί και στο ενδεχόμενο παραίτησής του από την Αγία Έδρα, στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι δεν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του όπως θα επιθυμούσε.


«Ο Βενέδικτος 16ος άνοιξε μια πόρτα με την επιλογή του. Πριν από 60 χρόνια θα ήταν αδιανόητο ακόμη και να το σκεφτεί κανείς, ενώ ξέρω ότι πολλοί θεολόγοι δεν το αποδέχονται», επεσήμανε ο Πάπας Φραγκίσκος. 



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs