Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Βίντεο-μήνυμα με αποκεφαλισμό αμερικανού δημοσιογράφου από το Ισλαμικό Κράτος


«Ένα μήνυμα για την Αμερική» είναι τίτλος του βίντεο.

Βίντεο που φέρεται να δείχνει τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλει, ο οποίος....
εξαφανίστηκε στη Συρία πριν από περίπου δύο χρόνια, έδωσε στη δημοσιότητα η ακραία τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Το βίντεο έχει τίτλο «Ένα μήνυμα για την Αμερική» και αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Φόλει εξαφανίστηκε το Νοέμβριο του 2012 ενώ βρισκόταν στη Συρία.

Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Δεν είναι επίσης γνωστό το πότε κινηματογραφήθηκε ο εικονιζόμενος αποκεφαλισμός.


Η ανάρτηση του βίντεο έρχεται δύο ημέρες αφότου κούρδοι μαχητές πεσμεργκά και ιρακινά τακτικά στρατεύματα κατόρθωσαν να εκδιώξουν τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους από το στρατηγικής σημασίας φράγμα της Μοσούλης. Στην επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών συμμετείχε η αμερικανική Αεροπορία, η οποία έπληττε από αέριος τις θέσεις των ανταρτών.

Μιλώντας λίγες ώρες μετά την ανακατάληψη του φράγματος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε πως η Ουάσιγκτον έχει θέσει σε εφαρμογή ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την αντιμετώπιση των ισλαμιστών στο Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος απάντησε με βίντεο-προειδοποίηση, που περιελάμβανε μήνυμα που έγραφε: «Θα σας πνίξουμε όλους στο αίμα».

Τόνισε επίσης πως θα επιτεθεί σε Αμερικανούς «οπουδήποτε» αν οι αμερικανικές επιδρομές χτυπήσουν τους μαχητές του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs