Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Το Ισλαμικό Μέτωπο απειλεί «να πνίξει στο αίμα» τις ΗΠΑ

Το Ισλαμικό Κράτος, η οργάνωση των ακραίων τζιχαντιστών που έχει καταλάβει μεγάλο μέρος του Ιράκ και προκάλεσε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη χώρα μετά την.... αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, το 2011, προειδοποίησε σήμερα την Ουάσινγκτον ότι θα πλήξει Αμερικανούς «όπου κι αν βρίσκονται» εάν από τις επιδρομές αυτές χτυπηθούν οι μαχητές του.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση εμφανίζεται η φωτογραφία ενός Αμερικανού ο οποίος είχε αποκεφαλιστεί την περίοδο της κατοχής του Ιράκ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

«Θα σας πνίξουμε όλους στο αίμα», ανέφερε στα αγγλικά η ανακοίνωση που συνόδευε τη φωτογραφία.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι θα επιδιώξει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που έχουν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στο Ιράκ και τη Συρία τους τελευταίους μήνες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η οργάνωση αυτή συνιστά απειλή όχι μόνο για το Ιράκ αλλά για ολόκληρη την περιοχή.

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο αμερικανικός στρατός θα συνεχίσει να εκτελεί περιορισμένες αποστολές» για την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων, συνέχισε.

Ο πρόεδρος Ομπάμα επιβεβαίωσε ότι οι ιρακινές και οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν σήμερα να ανακαταλάβουν ένα μεγάλο φράγμα κοντά στη Μοσούλη, με τη βοήθεια των ΗΠΑ.

Όπως είπε, η επιχείρηση της Μοσούλης καταδεικνύει ότι οι ιρακινές και οι κουρδικές δυνάμεις μπορούν να συνεργαστούν για να αποκρούσουν την απειλή.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs