Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Παραδέχονται την απαγωγή Ιάπωνα τζιχαντιστές του ISIS

Οι μαχητές του εξτρεμιστικού Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την απαγωγή ενός ιάπωνα πολίτη στη Συρία, με σχετική αναφορά τους στο ...διαδίκτυο, όπως μετέδωσε την Τρίτη το πρωί το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει από χθες Δευτέρα ότι διερευνά τις πληροφορίες ότι ένας ιάπωνας πολίτης έπεσε θύμα απαγωγής στη βόρεια Συρία από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών της Ιαπωνίας δεν έκαναν κανένα επίσημο σχόλιο ούτε επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για την απαγωγή του ιάπωνα πολίτη.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube τις προηγούμενες ημέρες έδειχνε έναν άνδρα που φορούσε T-shirt να βρίσκεται στο έδαφος και να ανακρίνεται από ομάδα αγνώστων. Ο άντρας απαντώντας στις ερωτήσεις των απαγωγέων του ανέφερε ότι ονομάζεται Αρούνα Γιουκάβα και ότι είναι γιατρός και δημοσιογράφος. Το όνομα του ομήρου είναι το ίδιο με αυτό του διευθύνοντος συμβούλου μιας όπως περιγράφεται ιδιωτικής εταιρείας που ασχολείται με υπηρεσίας ασφαλείας.

Περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, όπου οι σουνίτες μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, που προέρχεται από τη μειονότητα των Αλαουιτών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs