Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΠΡΑΒΟ!!! Αυτή είναι η 14χρονη πρωταθλήτρια που μας έκανε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!!! (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Κόντρα σε όλα όσα κάνουν τα παιδιά της ηλικίας της, η Σταυρούλα Τσολακίδου δεν ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ούτε...
έχει σαν καθημερινό σπορ το να πηγαίνει και να κάθεται στις καφετέριες. Κόντρα σε όλους, αντιμετωπίζοντας κοπέλες μεγαλύτερης ηλικίας και αγόρια, η 14χρονη έχει καταφέρει να διαπρέψει στο σκάκι και να κάνει τους Έλληνες περήφανους.

Πέρυσι, σε ηλικία μόλις 13 ετών, η Σταυρούλα στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια αποσπώντας διεθνή αναγνώριση. Το χρυσό μετάλλιο της, δεν ήρθε ξαφνικά αλλά μετά από πολύ κόπο, προσπάθειες και μία αξιοθαύμαστη πορεία.

Η νεαρή Σταυρούλα είναι μέλος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας. Το καλοκαίρι του 2013 η οικογένεια της πήρε μία μεγάλη απόφαση και την προέτρεψε να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με αγόρια ηλικίας έως 16 ετών. Οι γονείς της πίστευαν πως το να αντιμετωπίσει μεγαλύτερα ηλικιακά άτομα από αυτήν θα της πρόσφερε πολλά στην αγωνιστική της εξέλιξη.


Και δεν είχαν άδικο. Η Σταυρούλα κατάφερε τον Δεκέμβριο του 2013 να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στις κορασίδες στο παγκόσμιο Τουρνουά που διεξήχθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Φέτος, το 2014 η νεαρή κατάφερε να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής. Πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά δεν κατάφερε να πάρει το χρυσό. Και παρόλο που είναι 14 ετών, αγωνίστηκε με κορίτσια 16 χρόνων.

Σύμφωνα με το Έθνος, το καθημερινό πρόγραμμα της Σταυρούλας Τσολακίδου δεν είναι σαν των άλλων παιδιών της ηλικίας της και στερείται την ανεμελιά που έχουν τα υπόλοιπα παιδιά στα 14. Στον ελεύθερο χρόνο της μελετάει τεχνικές στο σκάκι, παρακολουθεί βίντεο με παρτίδες και βλέπει αναλύσεις παιχνιδιών. Ακόμα και όταν λαμβάνει μέρος στα παγκόσμια πρωταθλήματα, η Σταυρούλα δηλώνει πως περνάει πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή παρακολουθώντας παιχνίδια και τις κινήσεις των αντιπάλων της.


Το πρότυπο της 14χρονης κοπέλας είναι η Ουγγαρέζα αθλήτρια Τζούντιθ Πόλγκαρ, που θεωρείται ως η καλύτερη αθλήτρια όλων των εποχών. Η Σταυρούλα δηλώνει έτοιμη να ακολουθήσει τον απαιτητικό δρόμο που έχει διαλέξει και να κάνει όλες τις προσπάθειες που πρέπει προκειμένου να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει περίφημα και πολλοί είναι εκείνοι που την θεωρούν διάδοχο της Άννας-Μαρίας Μπότσαρη ενώ όσοι την γνωρίζουν μιλούν για ένα σεμνό και ώριμο παιδί. Η Σταυρούλα Τσολακίδου θέλει να γίνει προπονήτρια στο σκάκι και ονειρεύεται ένα μέλλον με πολλές μονομαχίες.



Η πανελλήνια διάκριση σε ηλικία εννέα ετών

Η Σταυρούλα γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 2000 και ήταν μόλις 9 ετών όταν έγινε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Ελλάδος. Ξεκίνησε να εκπροσωπεί την χώρα μας στην ηλικία των 10, λαμβάνοντας μέρος σε παγκόσμια πρωταθλήματα και στο πρώτο κατέκτησε την έκτη θέση. Τις πρώτες κινήσεις της στο σκάκι της είχε μάθει στην Δευτέρα δημοτικού. Το ταλέντο της βρήκε προσοδοφόρο έδαφος στην Καβάλα, καθώς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη που έχει μεγάλη σκακιστική παράδοση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs