Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τρίτο βίντεο των τζιχαντιστών με τον ίδιο Βρετανό όμηρο

Ακόμη ένα βίντεο δημοσίευσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο οποίο εμφανίζει για τρίτη φορά τον Βρετανό όμηρο Τζον Κάντλι να λέει...
-προφανώς χωρίς τη θέλησή του- ότι οι αεροπορικές επιδρομές σε Συρία και Ιράκ δεν θα νικήσουν τους ενόπλους.

Το μήνυμα ειρωνεύεται επίσης την στρατηγική των ξένων κυβερνήσεων για ενίσχυση των τοπικών ενόπλων δυνάμεων ως αντίβαρο των τζιχαντιστών.

Οι απαγωγείς του Τζον Κάντλι, Βρετανού δημοσιογράφου που είχε εξαφανιστεί στο τέλος του 2012, τον έχουν εμφανίσει άλλες δύο φορές να μεταδίδει μηνύματα – κηρύγματα προς τη Δύση.

Στο τρίτο βίντεο όμως είναι η πρώτη φορά του ο Κάντλι ξεκαθαρίζει από την αρχή ότι μιλά ως όμηρος του οποίου η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σε αντίθεση με τα βίντεο του Τζέιμς Φόλεϊ και του Στέφεν Σότλοφ, στα προηγούμενα δύο βίντεο με τον Κάντλι δεν υπήρχε ανοικτά διατυπωμένη απειλή για τη ζωή του. Φορά, ωστόσο, τη χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή που φορούσαν και οι άλλοι όμηροι.

«Όλα ήταν απογοητευτικά προβλέψιμα, η Αμερική είναι καλή, το Ισλαμικό Κράτος είναι κακό, και θα νικηθούν με αεροσκάφη και ένα συνονθύλευμα μαχητών στο έδαφος» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο μήνυμα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs