Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

«Συμμάζεμα» στο Δημόσιο: Έρχεται «μαχαίρι» 40% στους προϊσταμένους

Στο πλαίσιο «συμμαζέματος» του Δημοσίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχωρά στην εφαρμογή των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων..... Επίσης, με την έναρξη ισχύος των νέων οργανογραμμάτων μπαίνει ταυτόχρονα φρένο στην πολυδιάσπαση των υπηρεσιών του Δημοσίου. 

Με τα νέα οργανογράμματα, με τα οποία θα λειτουργούν από την ερχόμενη Τετάρτη τα υπουργεία, έρχεται «μαχαίρι» στον αριθμό των προϊσταμένων χωρίς αντικείμενο. Η μείωση θα ξεπερνά το 40%, σύμφωνα με τα «Νέα». 

Συγκεκριμένα, από τους 7.528 τμηματάρχες, διευθυντές και γενικούς διευθυντές που υπήρχαν στα υπουργεία, ο αριθμός τους θα περιοριστεί στις 4.408. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι εκείνοι που δεν θα επανατοποθετηθούν σε διευθυντικές θέσεις θα υποστούν μείωση στις αποδοχές τους, αφού δεν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το σχετικό επίδομα που κυμαίνεται από 35 έως 100 ευρώ, κατά περίπτωση.

Το σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη προβλέπει πως η μείωση δομών και προϊσταμένων θα επιφέρει και σημαντική εξοικονόμηση πόρων τόσο από τον περιορισμό δαπανών για τη λειτουργία των επιμέρους υπηρεσιών, όσο και από το «ψαλίδι» στα επιδόματα θέσης ευθύνης τα οποία λάμβαναν οι χιλιάδες επικεφαλής αυτών. 

Η αναδιάρθρωση των δομών στο Δημόσιο κρίθηκε αναγκαία δεδομένου ότι οι υπηρεσίες λειτουργούν με βάση τα δεδομένα και τις ανάγκες του παρελθόντος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs