Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Λουτρό αίματος στην Κένυα – ισλαμιστές εκτέλεσαν 28 μη μουσουλμάνους

Αντάρτες που φέρονται να είναι μέλη της σομαλικής οργάνωσης αλ-Σαχάαμπ σταμάτησαν λεωφορείο και εκτέλεσαν επιβάτες που δεν ήταν μουσουλμάνοι. Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, διέταξαν τους επιβαίνοντες να διαβάσουν χωρία του Κορανιού, και... εκτέλεσαν όσους δεν μπορούσαν.

Λουτρό αίματος άφησαν πίσω τους αντάρτες της ισλαμιστικής οργάνωσης αλ-Σαχάαμπ στη βόρεια Κένυα.

Οι ισλαμιστές κατέλαβαν λεωφορείο που κινούνταν προς την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, χώρισαν τους επιβαίνοντες με βάση της θρησκεία τους και εκτέλεσαν 28 μη μουσουλμάνους, όπως μεταδίδουν το Associated Press και το BBC, επικαλούμενα τοπικούς αξιωματούχους.

Οι δράστες φέρεται να ζήτησαν από τους επιβάτες να διαβάσουν στοίχους από το Κοράνι και στη συνέχεια εκτέλεσαν επί τόπου όσους δεν μπορούσαν, σύμφωνα με πηγή της τοπικής εφημερίδας Daily Nation.

Η Κένυα έχει πληγεί από σειρά επιθέσεων που συνδέονται με τη σομαλική αλ-Σαχάαμπ από τότε που έστειλε ειρηνευτικά στρατεύματα στη Σομαλία το 2011.

Σύμφωνα με τον απολογισμό των κενυατικών Αρχών, συνολικά έχουν καταγραφεί 135 επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι το 2013, που στοίχισε τη ζωή σε 67 ανθρώπους.

Tags: Κένυα, Σομαλία, Αλ-Σαχάαμπ, Ισλαμιστές αντάρτες

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs