Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Υεμένη: Απαγωγή και απελευθέρωση 8 Αμερικανών στρατιωτών σε μια νύχτα

Επτά μαχητές της αλ-Κάιντα επιτέθηκαν σήμερα σε αεροπορική βάση της Υεμένης «συλλαμβάνοντας» οκτώ στρατιωτικούς. Ωστόσο άνδρες των ειδικών δυνάμεων της χώρας.... επενέβησαν άμεσα, σκοτώνοντας τους απαγωγείς και απελευθερώνοντας τους ομήρους.

Επτά μαχητές της αλ-Κάιντα εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση εναντίον μιας αεροπορικής βάσης στην Υεμένη και συνέλαβαν οκτώ στρατιωτικούς, μεταξύ των οποίων έναν Αμερικανό, οι οποίοι σύντομα απελευθερώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις με την υποστήριξη Αμερικανών στρατιωτών.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 2 τα ξημερώματα στην αεροπορική βάση αλ-Άναντ, βορείως του Άντεν, τη μεγαλύτερη της Υεμένης στην οποία βρίσκονται δεκάδες Αμερικανοί στρατιωτικοί. Πρόκειται κυρίως για εκπαιδευτές που βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο ενός προγράμματος αντιτρομοκρατικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Υεμένης επενέβησαν στη συνέχεια «σκοτώνοντας τους επτά απαγωγείς και απελευθερώνοντας τους οκτώ ομήρους, ανάμεσα στους οποίους και τον Αμερικανό», πρόσθεσε η πηγή.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μία εκκαθαριστική επιχείρηση στη γύρω περιοχή, κατά την οποία «πολλοί αντάρτες που βρίσκονταν μέσα σε κρυψώνες γύρω από τον τομέα της βάσης κατάφεραν να διαφύγουν».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs