Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Οι 10 πιο συχνοί λόγοι για τους οποίους η γυναίκα κάνει σεξ

Για πολλά χρόνια, οι ερευνητές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας πίστευαν πως για να κάνει μια γυναίκα σεξ πρέπει να προϋπάρχει η σεξουαλική επιθυμία...
Ωστόσο, μελέτες της τελευταίας πενταετίας έχουν διαψεύσει αυτή την πεποίθηση. Σε μια μελέτη (Carvaheila, 2010) μόνο το 15,5% των γυναικών δήλωσε πως πάντα κάνει σεξ εφόσον πρώτα αισθανθεί επιθυμία.

Η πλειονότητα των γυναικών δήλωσε πως συνήθως εμπλέκεται στη σεξουαλική επαφή χωρίς να αισθάνεται σεξουαλική επιθυμία και στη συνέχεια, εφόσον λάβει ερεθίσματα και αισθανθεί διέγερση, ακολουθεί η επιθυμία.

Αυτού του τύπου η σεξουαλική επιθυμία έχει ονομαστεί «επιθυμία ανταπόκρισης» (responsive desire).

Αν όμως δεν είναι η σεξουαλική επιθυμία το αρχικό κίνητρο για σεξ, τότε ποιο είναι το κίνητρο;

Μια μεγάλη μελέτη (Μeston, 2007) σε 1.000 γυναίκες ανέδειξε 237 λόγους για τους οποίους αποφασίζει μια γυναίκα να κάνει σεξ! Επομένως υπάρχει τεράστια ποικιλία στα κίνητρα των γυναικών.


Τα 10 πιο συχνά κίνητρα της γυναίκας

1. Για τη σωματική ευχαρίστηση. Σε αντίθεση με τον μύθο που θέλει τις γυναίκες να κάνουν σεξ πρωτίστως για συναισθηματικούς λόγους, το πιο συχνό κίνητρο των γυναικών είναι η προσδοκία ότι θα αισθανθούν σωματική ευχαρίστηση.


2. Για συναισθηματικούς λόγους. Οι γυναίκες επιθυμούν να αισθάνονται επιθυμητές και αγαπητές.


3. Για να κατακτήσουν έναν άντρα. Δεν είναι μόνο οι άντρες που ανταγωνίζονται άλλους άνδρες για να κερδίσουν μια γυναίκα. Το ίδιο κάνουν και οι γυναίκες.


4. Για να διαχειριστούν συναισθήματα ζήλειας. Εδώ κατατάσσεται η περίπτωση που ο άνδρας ξενοκοιτάζει. Αυτό ωθεί την γυναίκα να αυξήσει την ερωτική της διάθεση προκειμένου να αποτρέψει μια ενδεχόμενη απιστία. Σ’ αυτή την περίπτωση, η γυναίκα μπορεί να “προσφέρει” σεξ μέχρι να εξαντληθεί ο σύντροφός της ώστε να χάσει το οποιοδήποτε κίνητρο του.


5. Από καθήκον. Κάποιες γυναίκες κάνουν σεξ γιατί αισθάνονται ότι πρέπει να ευχαριστήσουν τον άνδρα. Μάλιστα αυτή είναι η πιο συχνή αιτία στις μακροχρόνιες σχέσεις.


6. Από περιέργεια. Η περιέργεια για το πώς θα είναι το σεξ με κάποιο πρόσωπο αποτελεί κίνητρο.


7. Για πρακτικά οφέλη. Κίνητρο αποτελούν οφέλη που σχετίζονται με υλικά αγαθά ή επίτευξη μη σεξουαλικών στόχων. Έχει παρατηρηθεί ότι η γυναίκα έχει μεγαλύτερη ερωτική διάθεση όταν ο σύντροφος της είναι ευκατάστατος. Το σεξ χρησιμοποιείται ως ένα μέσο “διακράτησης” του συζύγου ή ως ένα μέσο για μεγαλύτερη πρόσβαση στους οικονομικούς του πόρους. Αντίθετα, όταν ο σύζυγος δεν έχει οικονομικούς πόρους, η ερωτική διάθεση της γυναίκας μπορεί να πέσει κατακόρυφα χωρίς μάλιστα η ίδια να συνειδητοποιεί το λόγο.


8. Για να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση.


9. Από εξαναγκασμό. Ακόμη και σήμερα, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που κάνουν σεξ διότι εξαναγκάζονται!


10. Για λόγους υγείας! Κάποιες γυναίκες κάνουν σεξ για να απαλλαγούν από πονοκέφαλο και πόνους.


Από τα δεδομένα αυτά φαίνεται πως οι γυναίκες κάνουν σεξ για πάρα πολλούς λόγους και μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν έχουν σεξουαλικό χαρακτήρα!

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η πολυπλοκότητα της γυναικείας σεξουαλικότητας, αλλά ίσως εκεί να κρύβεται και η ομορφιά της! Όσο για τον άνδρα, ο λόγος που κάνει σεξ είναι ουσιαστικά ένας, απλός και προφανής: η σωματική και ψυχική ευχαρίστηση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs