Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Φόβοι για χτύπημα τζιχαντιστών στη Βοσνία

Οι αστυνομικές υπηρεσίες στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη ενίσχυσαν τα μέτρα ασφάλειας, λόγω υποθέσεων ότι η χώρα, ως μέλος της παγκόσμιας συμμαχίας για ...τη μάχη κατά της τροοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικός Κράτος», μπορεί να γίνει στόχος τρομοκρατικών υποθέσεων.

Για την προστασία των κυβερνητικών θεσμών σε κρατικό επίπεδο και των διπλωματικών αντιπροσωπειών, καθώς και σημαντικών προσώπων στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, είναι αρμόδια η Διεύθυνση συντονισμού αστυνομικών σωμάτων.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης, Μίρσαντ Βίλιτς επιβεβαίωσε ότι η υπηρεσία εφαρμόζει αυξημένα μέτρα ασφάλειας. «Με βάση τις εκτιμήσεις μας αυξήσαμε το επίπεδο ασφάλειας για τους διπλωμάτες και τις αντιπροσωπείες», ανέφερε ο κ. Βίλιτς στην εφημερίδα «Ντνέβνι Άβαζ» του Σαράγεβο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι σε επιφυλακή και όλες οι υπόλοιπες αστυνομικές υπηρεσίες στη χώρα. «Παρακολουθούμε τα πάντα προσεκτικά», δήλωσε ο κ. Βίλιτς.

Ο αρχηγός της αστυνομίας στην Κροατο-Μουσουλμανική Ομοσπονδία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Ντράγκαν Λούκατς τόνισε ότι έχουν ενισχυθεί τα μέτρα προστασίας διάφορων θεσμικών οργάνων. «Ελέγχουμε τα πάντα. Κάθε άφιξη ατόμων που ήταν σε πεδία μάχης στο εξωτερικό επίσης ερευνάται. Δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη», τόνισεσε ο κ. Λούκατς, σύμφωνα με την «Ντνέβνι Άβαζ». Ο κ. Λούκατς τόνισε ότι η αστυνομία προς τον παρόν ελέγχει την κατάσταση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών πληροφοριών που έχουν δημοσιευθεί το προηγούμενο διάστημα, τουλάχιστον 150 υπήκοοι Βοσνίας – Ερζεγοβίνης έφυγαν από τη χώρα το τελευταίο διάστημα για περιοχές, στις οποίες διεξάγονται πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία και στο Ιράκ και μάχονται στο πλευρό ριζοσπαστικών ισλαμιστικών ομάδων, όπως το «Ισλαμικό Κράτος» και «Al – Nusra Front». Οι αρχές εικάζουν ότι ενδέχεται να αποτελέσουν απειλή όταν επιστρέψουν στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs