Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Οσμή σκανδάλου σε ΚΕΚ στο νησί της Σύρου


Άνοιξε εκ νέου ο φάκελος Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, μία υπόθεση «φάντασμα», που ταλανίζει ολόκληρο το νησί, για περισσότερα από....
δέκα χρόνια.

Το ΚΕΚ – του οποίου η δράση έχει απασχολήσει πολλές φορές την κοινή γνώμη – σταμάτησε τη λειτουργία του το 2007, οπότε και τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Εκκαθάριση, που δεν έγινε όμως ποτέ, αφού ο εκκαθαριστής έχει επανειλημμένως παραιτηθεί, διότι όπως ισχυρίζεται, δεν του παραδόθηκαν ποτέ από τους πρώην Δημάρχους Άνω Σύρου, Φώτη Ξαγοράρη και Σύρου – Ερμούπολης, Ιωάννη Δεκαβάλλα, αλλά ούτε και από το λογιστή της Επιχείρησης, τα οικονομικά βιβλία και στοιχεία αυτής, όπως καταγγέλλει η νυν Δημοτική Αρχή.

Η Ομάδα Ελέγχου και Διαφάνειας, διερευνώντας τη συγκεκριμένη υπόθεση – παρά το ότι τα οικονομικά βιβλία και στοιχεία της επιχείρησης ήταν πρακτικά χαμένα για πολλά χρόνια – κατάφερε να ανακαλύψει – κυριολεκτικά – τα χαμένα αυτά οικονομικά βιβλία και στοιχεία.


Βρέθηκαν τα «χαμένα» βιβλία και στοιχεία

Έτσι, σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών, έτοιμα προς απόρριψη, βρέθηκαν τα «χαμένα» βιβλία και τα στοιχεία του ΚΕΚ , καθώς επίσης και αρκετό πολύτιμο υλικό (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φάκελοι Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ.λπ.), «που προδίδει τη δράση του ΚΕΚ, τη λειτουργία του και την αντιμετώπισή του από τους τότε αρμοδίους του πρώην Δήμου Άνω Σύρου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός.

Το υλικό αυτό, πέρα από την πρόχειρη τοποθέτησή του σε μαύρες σκουπιδοσακούλες, υπήρξε εκτεθειμένο στο χρόνο και κινδύνευσε με καταστροφή, ενώ άγνωστος μέχρι σήμερα παραμένει ο λόγος που δεν παραδόθηκε το υλικό αυτό στον εκκαθαριστή, αλλά ούτε και στις Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές, οι οποίες διερευνούν την υπόθεση αυτή επί χρόνια.

«Άμεσα, θα προχωρήσει η διαδικασία διορισμού νέου εκκαθαριστή από το Δημοτικό Συμβούλιο, στον οποίο θα παραδοθεί όλο το υλικό που βρέθηκε στην Α” αίθουσα διδασκαλίας τού πρώην ΚΕΚ Φερεκύδης, στο Κίνι της Σύρου, προκειμένου να το επεξεργαστεί και να πληροφορήσει, τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και τις Αρμόδιες Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές για το πόρισμα του ελέγχου» επισημαίνει ο Δήμαρχος.

Φώτης Κατσούφης

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs