Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο Νικός Κοτζιάς και η Χρυσή Αυγή

Ιδιαίτερες επαφές με τη Χρυσή Αυγή έχει αναπτύξει ο Αλεξάντερ Ντούγκιν το όνομα το οποίου επανήλθε στην επικαιρότητα μετά το δημοσίευμα των.... Financial Times όπου γίνεται λόγος για σχέσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Ρώσο θεωρητικό.

Τον περασμένο Μάιο αντιπροσωπεία της ΧΑ είχε μεταβεί στη Μόσχα όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών με Ρώσους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η συνάντηση με τον σύμβουλο του προέδρου Πούτιν και Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Αλεξάντερ Ντούγκιν. (Διαβάστε περισσότερα)

Στη ανακοίνωση της ΧΑ (15-5-2014) αναφέρονταν τα εξής: «Κλιμάκιο του Λαϊκού Συνδέσμου με επικεφαλής τους βουλευτές μας Αρτέμιο Ματθαιόπουλο και Ελένη Ζαρούλια επισκέφθηκε την Μόσχα και πραγματοποίησε εκτεταμένες επαφές με Ρώσους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί επισήμως την προσέγγιση του Ελληνισμού με την ομόδοξη Ρωσία μέσω του Λαϊκού Συνδέσμου, που εκφράζει την θέληση του ελληνικού λαού για άμεση σύσφιξη των διμερών σχέσεων. Στο πλαίσιο των επαφών πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση με τον σύμβουλο του προέδρου Πούτιν και Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Αλεξάντερ Ντούγκιν. Συζητήθηκαν ζητήματα γεωπολιτικής, ενέργειας, διεθνούς ασφάλειας και πολιτισμού».


Η ανακοίνωση συνοδευόταν με φωτγραφία Ματθαιόπουλου-Ντούγκιν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs