Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Απίστευτη επίθεση Βενιζέλου κατά Απόστολου Κακλαμάνη και γραμματέα Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

«Μύλος» έγινε στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με τον Ευ. Βενιζέλο να καταφέρεται.... λάβρος με απαξιωτικές φράσεις, κατά του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη και του γραμματέα της Νεολαίας Παύλου Χρηστίδη.


Η οργισμένη επίθεση κατά Απόστολου Κακλαμάνη: «Δεν θα ανεχθώ κακλαμανισμούς»


Στην δευτερολογία του ο κ. Βενιζέλος «απασφάλισε» κάνοντας οργισμένος λόγο για «φαινόμενα κακλαμανισμού» στο ΠΑΣΟΚ και για κάποιους που πάνε και από εδώ και από κει. Αναφερόμενος προφανώς με απαξιωτικό τρόπο, στον Απόστολο Κακλαμάνη ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα κατέλθει υποψήφιος και πήγε και στην συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ και στη συγκέντρωση του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου.


Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στον «καβγά» που έγινε με τα γραφεία στη Βουλή. Ο Απ. Κακλαμάνης φέρεται να ζήτησε το γραφείο στη Βουλή που ήθελε ο Ευ. Βενιζέλος λέγοντας «εκτός αν το πάρει ο Παπανδρέου».


«Γιατί δεν λέει να πάρει μισό-μισό το γραφείο και ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος;» διερωτήθηκε ειρωνικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Τα φαινόμενα «μικροκακλαμανισμού»


Στη συνέχεια, αναφέρθηκε εμμέσως και στον Κώστα Τριαντάφυλλο, ο οποίος επίσης είχε δηλώσει ότι δεν κατεβαίνει υποψήφιος κρατώντας ίσες αποστάσεις από Βενιζέλο και Παπανδρέου. «Είδαμε και φαινόμενα μικροκακλαμανισμού όπως στη Χίο» είπε δηκτικά ο Ευ. Βενιζέλος.


Ο έντονος καβγάς με τον γραμματέα της Νεολαίας


Ακολουθώντας τον ίδιο ρυθμό έντασης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα… έχωσε και στον γραμματέα της Νεολαίας του κόμματος Παύλο Χρηστίδη με τον οποίο είχε έντονο φραστικό επεισόδιο. Γυρνώντας προς το μέρος του του είπε σε αυστηρό ύφος: «Και συ Παύλο, έπρεπε να έχεις κατέβει υποψήφιος στην Αργολίδα». Ο γραμματέας της Νεολαίας επιχείρησε να αμυνθεί:


«Να σας απαντήσω;».


«Οχι να μην απαντήσεις!» αντέδρασε οργισμένος ο κ. Βενιζέλος.


«Μα εγώ έβαλα πλάτη και στις ευρωεκλογές, οργανώσαμε σημαντική δουλειά με τη νεολαία και στο ΠΑΣΟΚ είμαστε έξι όροφοι με έξι κόμματα».


«Σου είπα δεν θέλω να απαντήσεις!» απάντησε με ένταση ο κ. Βενιζέλος με αποτέλεσμα ο κ. Χρηστίδης να μαζέψει τα πράγματά του και να αποχωρήσει από την συνεδρίαση.


Η περίεργη φράση για τον διάδοχό του


Κατά τα λοιπά, ο Ευ. Βενιζέλος διεμήνυσε ότι «θα διασφαλίσει την πορεία προς το Συνέδριο και την πορεία του επόμενου αρχηγού» ενώ μια φράση που είπε προκάλεσε αίσθηση: «Οπως ζήτησα εγγυήσεις για την εκλογή μου το 2012 έτσι θα βάλω και εγγυήσεις το 2015» τόνισε, φράση που ερμηνεύτηκε από αρκετούς ως έμμεση αναφορά σε σχεδιαζόμενη αλλαγή του καταστατικού ώστε να υπάρξει εκλογή από το Συνέδριο.


Κάτι με το οποίο διαφωνούν πρωτοκλασάτα στελέχη όπως η Φώφη Γεννηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs