Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Δεν θα υπάρχουν νέες ευρωκυρώσεις στη Ρωσία

Για «σημαντική επιτυχία για την ελληνική διπλωματία», κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στην απόφαση του ...συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών για την ουκρανική κρίση, τονίζοντας ότι η Αθήνα κατάφερε, σε συνεργασία με άλλες χώρες, «να ανατρέψει το ψυχροπολεμικό κλίμα υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία, κλίμα το οποίο είχε καλλιεργηθεί τις τελευταίες ημέρες».

Όπως αποφασίστηκε από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρά τα αρχικά μηνύματα διαφόρων κύκλων, δεν θα υπάρξει επέκταση των οικονομικών κυρώσεων, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι οι υφιστάμενες κυρώσεις ανανεώνονται μόνο έως τον Σεπτέμβριο και όχι για ένα χρόνο, ενώ δεν υπήρξε ρητή αναφορά στην προσθήκη Ρώσων πολιτών σε καταλόγους ατομικών κυρώσεων.

«Αποδείχθηκε σήμερα ότι άξονας της ευρωπαϊκής πολιτικής της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι η άκριτη ευθυγράμμιση με τις επιλογές άλλων, ούτε η μη διπλωματία, αλλά μόνο η ενεργητική, πολυδιάστατη δραστηριοποίηση της Ελλάδας στην ΕΕ», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs