Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Στο μέλλον δεν θα υπάρχει το κοινό κρυολόγημα (;)

Θα αποχαιρετήσουμε, διά παντός, το ενοχλητικό κοινό κρυολόγημα χάρη σε μία σημαντική επιστημονική ανακάλυψη, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph. 

Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν ....να ανακαλύψουν μία μέθοδο η οποία παρεμποδίζει το γενετικό υλικό του ιού να αναδιπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η ανακάλυψη μπορεί να επιτρέψει στους επιστήμονες να δημιουργήσουν μόρια, τα οποία θα μπορούσαν να αποτρέψουν την επικράτηση του ιού κάνοντας το κοινό κρυολόγημα ανάμνηση του παρελθόντος.

Επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια του Λιντς και του Γιορκ χρησιμοποίησαν μοντέλο ηλεκτρονικού υπολογιστή, προκειμένου να αναγνωρίσουν ένα κώδικα κρυμμένο στο γονιδίωμα του ιού που επιτρέπει στους ρινοϊούς, τη πιο συνηθισμένη ομάδα ιών που αποτελούν και αιτία των περισσότερων κρυολογημάτων, να αναπτυχθούν. Οπως αναφέρουν οι ερευνητές, η σημαντική ανακάλυψη σημαίνει ότι μελλοντικά πιθανώς να μπορέσουν να βρουν ένα τρόπο να δημιουργήσουν παρεμβολές στα μηνύματα που στέλνουν τα μόρια έτσι ώστε ο ιός να πάψει να λειτουργεί προτού εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Δεν αποκλείεται οι μελλοντικές γενιές να μην αισθανθούν ποτέ τη δυστυχία του να πάσχεις από κρυολόγημα. Η ίδια αρχή, εξάλλου, μπορεί να εφαρμοστεί και για την αποτροπή εμφάνισης άλλων σοβαρών ασθενειών. Για να συμβεί κάτι τέτοιο ενδεχομένως να πρέπει να περιμένουμε πολλά χρόνια, καθώς θα πραγματοποιούνται μελέτες με ιούς ζώων. Αν όλα πάνε καλά, οι ερευνητές θα παρασκευάσουν ένα φαρμακευτικό σκεύασμα, το οποίο θα δρα πάνω στα σήματα του γενετικού κώδικα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs