Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Τι είπα στο αυτί του Βαρουφάκη

Τις οικονομικές ενέργειες για την διευθέτηση του χρέους του Έλληνα υπουργού Οικονομικών επέκρινε ο επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, χαρακτηρίζοντας ...«ανοησία» την επίθεση Βαρουφάκη στην τρόικα.

Μάλιστα αποκάλυψε τι ψιθύρισε στο αυτί του κ. Βαρουφάκη κατά την πρώτη συνάντησή τους στην Ελλάδα:

«Του είπα ότι αυτό δεν ήταν συνετό. Ο Βαρουφάκης επιτέθηκε σημαντικά στους θεσμούς, το οποίο θεωρώ ανοησία, επειδή οι θεσμοί δουλεύουν για τους πολιτικούς», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην εκπομπή De Wereld Draait Door του τηλεοπτικού σταθμού VARA, δήλωσε πως τις τελευταίες εβδομάδες η Ελλάδα και οι άλλες δεκαοκτώ χώρες του ευρώ έπαιζαν ένα παιχνίδι πόκερ κατά τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.

Ο κ. Νταισελμπλουμ είπε επίσης, πως οι Έλληνες δεν ήξεραν ακριβώς πόσο άσχημα ήταν τα οικονομικά της χώρας. «Δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο και άρα χρειάζονταν βοήθεια. Δεν ήθελαν πλέον δάνεια, επειδή είχαν πάρει ήδη πάρα πολλά, αλλά είχαν κατά μέσο όρο 32 χρόνια για την αποπληρωμή των δανείων. Νομίζω ότι δεν ήξεραν ακριβώς πόσο άσχημα τα πήγαινε το ελληνικό δημόσιο κράτος και πόσο το… βουνό του χρέους είχε «εξομαλυνθεί»».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs