Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων για την υπόθεση Ξηρού

Στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων προχώρησαν οι αρχές σε βάρος των δυο αντρών που συνελήφθησαν από τις αρχές για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και φέρονται ...ως εκ των συνεργών του.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο της Αθήνας και οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμίες προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους αφού ενημερωθούν πρώτα για τα εις βάρος τους στοιχεία.

Ειδικότερα, στον πρώτο εκ των συλληφθέντων (συνελήφθη στο Γαλάτσι) ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκρήξεις, κ.α. αδικήματα.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Σε δήλωσή του ο κ. Κ. Παπαδάκης συνήγορος του κατηγορουμένου ανέφερε πως τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του εντολέα του δεν είναι σοβαρά και ότι σε καμία περίπτωση το DNA σε ένα κινητό αντικείμενο δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο.

Στον έτερο συλληφθέντα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση (187Α, παρ. 2). Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. 

O κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να απολογηθεί. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs