Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ο… ερωτευμένος σωματέμπορος: «Άνοιξα στριπτιζάδικο για τα μάτια μιας Ρουμάνας»

Για την αγάπη μιας γυναίκας από τη Ρουμανία αποφάσισε να ανοίξει μαγαζιά με στριπτίζ, όπως υποστήριξε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ένας... εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για το μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας, με θύματα γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη.

«Πρωταγωνιστές» στην υπόθεση αυτή είναι δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες γνωστής αλυσίδας φούρνων, καθώς και 21 ακόμη άτομα, τα οποία εργάζονταν σε δύο καταστήματα με στριπ σόου στην Αθήνα -ανάμεσα τους και δύο αλλοδαπές χορεύτριες.

Στο δικαστήριο έλαβαν χώρα γλαφυροί διάλογοι μεταξύ μελών της έδρας, αλλά και κατηγορουμένων που απολογήθηκαν. Ειδικότερα, στην απολογία του, ο 46χρονος Α.Γ., ιδιοκτήτης των μαγαζιών stip show, αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι όλα ξεκίνησαν λόγω του έρωτά του για Ρουμάνα χορεύτρια.

«Ξεκίνησα να δουλεύω από 15 ετών ως εργάτης σε φούρνους. Ήρθα στην Αθήνα, δούλεψα σκληρά, έκανα οικονομίες και άνοιξα τους φούρνους» είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του και πρόσθεσε: «Πήγα στη Ρουμανία και ερωτήθηκα μια Ρουμάνα στριπτιζέζ. Την έφερα στην Αθήνα, αλλά δεν ήθελε να δουλέψει στους φούρνους. Έτσι άνοιξα για εκείνη τα μαγαζιά. Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα».

Πρόεδρος: Γιατί ανοίξατε την offshore εταιρεία;

Κατηγορούμενος: Γιατί έτσι μου είπε να κάνω ο λογιστής μου.

Πρόεδρος: Οι κοπέλες τι έκαναν στα μαγαζιά σας; Τι είναι το απλό και τι το σπέσιαλ;

Κατηγορούμενος: Κυρία πρόεδρε, πώς να σας πω…

Πρόεδρος: Κατηγορούμενε μην διστάζετε, είστε ένας επιχειρηματίας της νύχτας… Μην ντρέπεστε, ένα επάγγελμα είναι και αυτό.

Κατηγορούμενος: Το απλό χορεύει η κοπέλα, στο σπέσιαλ βγάζει και τα ρούχα της.

Πρόεδρος: Ο πελάτης μόνο βλέπει ή και αγγίζει;

Κατηγορούμενος: Αυτό είναι στην πρωτοβουλία της κοπέλας.

Πρόεδρος: Πόσες κοπέλες είχατε;

Κατηγορούμενος: 50 στο κάθε μαγαζί. Τη δουλειά αυτή όμως την έχω παρατήσει. Την καταγγελία σε βάρος μου την έκανε κοπέλα που εργαζόταν στο μαγαζί και επειδή έπινε πολύ και δημιουργούσε προβλήματα την έδιωξα. Το έκανε από εκδίκηση.

Εισαγγελέας: Μπορεί μια κοπέλα που μεθάει να κάνει τέτοια σκηνικά και να δώσει στις Αρχές τέτοιες λεπτομέρειες;

Κατηγορούμενος: Ήταν πικραμένη που την έδιωξα από τη δουλειά…

Τζίρος πέντε εκατ. ευρώ Όπως κατάθεσε στο δικαστήριο ο λογιστής των ιδιοκτητών φούρνων, ο τζίρος από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις (τους φούρνους) ήταν ετησίως πέντε εκατ. ευρώ. «Μια χαρά ήταν με τις επιχειρήσεις του στους φούρνους, έκανε λάθος που έμπλεξε με αυτά. Πίσω από αυτό το λάθος του αδερφού μου κρύβεται μια γυναίκα» ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του ο Π.Γ., ο οποίος επίσης κατηγορείται για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν αρνήθηκαν με τις απολογίες τους στο δικαστήριο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, οι οποίοι δήλωσαν υπάλληλοι στα μαγαζιά αυτά, όπως σερβιτόροι, χορεύτριες, παρκαδόροι κ.λπ. Μάλιστα, οι ισχυρισμοί τους αυτοί προκάλεσαν την παρατήρηση της προέδρου της έδρας: «Τελικά παρθεναγωγείο ήταν».

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση μιας χορεύτριας που δούλευε σε δύο μαγαζιά strip show κερδίζοντας λίγο περισσότερα από 50 ευρώ τη βραδιά

Πρόεδρος: Τι χορό κάνατε;

Μάρτυρας (απορημένη): Στριπτίζ…

Πρόεδρος: Καλά κυρία μάρτυς, γιατί απορείτε εσείς που ασχολείστε με την καλλιτεχνία, δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλα είδη χορού;

Εισαγγελέας: Εδώ ακούστηκε από τους αστυνομικούς (σ.σ. είχαν καταθέσει νωρίτερα ως μάρτυρες) για prive χορούς. Ότι δηλαδή, τριβόσασταν με τους πελάτες και τους κατεβάζατε το βρακί, γιατί απορείτε;

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Απριλίου.

Το κατηγορητήριο Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών, αλλά και το σε βάρος τους κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον Άγγελο Γ., με διακριτούς ρόλους, και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων και συγκεκριμένα την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Τις γυναίκες αυτές τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσης και ιδιαίτερα μέσω του γραφείου «ευρέσεως εργασίας», με την επωνυμία “WEST LINE” με ιδιοκτήτρια τη Ν.Μ., και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως χορεύτριες, αποσπούσαν τη συναίνεση αυτών.

Στη συνέχεια, αφού τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, τις απέστελλαν στη χώρα μας, όπου άλλα μέλη της οργάνωσης, τις παραλάμβαναν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα, που είτε ενοικίαζαν είτε είναι ιδιοκτησίας τους.

Τις γυναίκες νομιμοποιούσαν στη χώρα μας, με την έκδοση πλαστών λιθουανικών διαβατηρίων και αιτήσεων πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφα τους και με τη χρήση βίας, απειλής βίας σε βάρος τους, την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις, με πελάτες των νυχτερινών κέντρων (striptease) «ALCATRAZ» και «STAR», εισπράττοντας τα έσοδα της οικονομικής και γενετήσιας εκμετάλλευσης τους.

Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες τους, νομιμοποιούνταν-ξεπλένονταν, μέσω της αλυσίδας φούρνων που ήταν εκείνη την περίοδο ιδιοκτησίας του αρχηγού της οργάνωσης Γ. Α και του αδελφού του. Ωστόσο, στις 15-6-2008, η Ρωσίδα C. M, αιτούμενη προστασία και αρωγή από τις αρχές τις Ελλάδας, αποφασίσει να καταθέσει ενόρκως για τη δράση του κυκλώματος.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι συγκατηγορούμενοι της την εξανάγκαζαν να κάνει ερωτικά ραντεβού.

Αποκαλυπτική και η παρέμβαση μιας ακόμη γυναίκας πολωνικής καταγωγής, η οποία επικοινώνησε με την πρεσβεία της Πολωνίας και ανέφερε ότι γυναίκες εκδίδονται παρά τη θέλησή τους στους δύο οίκους ανοχής.

Η γυναίκα έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα στις Αρχές, συμβάλλοντας έτσι στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs