Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΒΟΜΒΑ από την κυβέρνηση: Εξεταστική για χειρισμούς Παπανδρέου, Βενιζέλου, Σαμαρά και Παπαδήμου

Την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνιο καταθέτει σήμερα η κυβέρνηση....
Στο στόχαστρο της εξεταστικής, σύμφωνα με το iefimerida, είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που είχε διατελέσει αντιπρόεδρος των παραπάνω κυβερνήσεων και συμμετείχε στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει τέσσερις διαφορετικές περιόδους. Αυτές των δύο πρώτων δανειακών συμβάσεων, του PSI και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα θα εξεταστούν οι χρονικές περίοδοι:

Μνημόνιο 1ο Απρίλιος 2009 – Μάιος 2010

Μνημόνιο 2ο Μάιος 2010 – Νοέμβριος 2011

PSI Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012

Συγκυβέρνηση Νοέμβριο 2012 έως τις εκλογές του 2015

Για το θέμα συνεδρίασε εκτάκτως το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο διευθυντής της ΚΟ Χρήστος Αθανασίου και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, Θανάσης Πετράκος και Όλγα Γεροβασίλη,

Μετά το τέλος της συνεδρίασης θα γίνει δήλωση του γραμματέα της ΚΟ Χρήστου Μαντά στο περιστύλιο της Βουλής.


Τι απαντάει το ΠΑΣΟΚ

Αμεση ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια με τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να γράφει στο facebook πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να ξεχάσει να κάνει εξεταστική τόσο για την περίοδο Καραμανλή που μας οδήγησε στην κρίση, όσο και για το 3ο Μνημόνιο που ετοιμάζεται να υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs