Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σε κοινή γραμμή Μέρκελ-Ολάντ για Ελλάδα: «Τρέξτε να προλάβετε!»

Σε μια συνάντηση με καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, οι Μέρκελ και Ολάντ εξέφρασαν κοινή γραμμή για την Ελλάδα τη στιγμή που... οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα.

Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν έρθει πολύ κοντά τους τελευταίους τρεις μήνες, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. Μάλιστα, αναφερόμενη στην Ελλάδα, η κ. Μέρκελ επεσήμανε ότι η διαδικασία συνομιλιών ανάμεσα στην χώρα και τους θεσμούς «πρέπει να συνεχιστεί».

Σύμφωνα με την Γερμανίδα καγκελάριο, υπάρχει κάποια ευελιξία, αλλά το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο. «Υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει με τους θεσμούς μετά τις αυριανές συνομιλίες. Είμαι πεπεισμένη ότι θα γίνει. Οι μεταρρυθμίσεις που αναμένονται πρέπει να πάρουν την κατεύθυνση της υποχρέωσης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα, εκτός από τη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή ζωή».

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ επεσήμανε ότι περιμένει τα συμπεράσματα των Θεσμών σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις. «Δεν θα ορίσω συγκεκριμένες ημερομηνίες, το πρόγραμμα τρέχει μέχρι το τέλος του Απριλίου. Όσο το συντομότερο η Ελλάδα απαντήσει, τόσο γρηγορότερα θα μπορούμε να βοηθήσουμε. Η δουλειά συνεχίζεται», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως «έχουμε ήδη χάσει πολύ χρόνο» και επομένως «όσο το συντομότερο δυνατό οριστούν οι μεταρρυθμίσεις θα είναι το καλύτερο, για ολόκληρη την Ευρωζώνη».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs