Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Έγινε πολυεκατομμυριούχος με… ραντεβού σε μπαράκια

Δεν θα το φαντάζονταν ποτέ ο 38χρονος Dennis Crowley, ότι η εφαρμογή που έφτιαχνε το 2000 για να μπορεί να κλείνει εύκολα ραντεβού με τους φίλους του σε μπαράκια της Νέας Υόρκης τώρα θα τη ζητούσαν από... την Yahoo. 

Η εφαρμογή αυτή τώρα έχει 50 εκατ. χρήστες κάθε μήνα. Αυτό το διάστημα, μάλιστα κυκλοφορούν και φήμες ότι την εταιρεία του Crowley που σήμερα ονομάζεται Foursquare, ενδιαφέρεται να αποκτήσει η Yahoo. 

Όπως, πάντως, λέει στο Bloomberg ο Crowle, αν σταματούσε να υπάρχει η Foursquare, θα δημιουργούσε άλλη.

Η εφαρμογή έγινε πολύ γνωστή το 2012. Τότε, όποιος είχε iPhone, μπορούσε να χρησιμοποιεί την εφαρμογή για να κανονίσει σε ποιο από τα εκατοντάδες μπαράκια θα μπορούσαν να τον βρουν φίλοι και γνωστοί.



Τώρα πλέον το app τον έκανε τελικά έναν πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία.

Όταν ένα βράδυ, ήταν σε ένα πάρτι έμαθε ότι η Google ετοιμαζόταν να κλείσει τρία projects: Notebook, το Dodgeball κι ένα τρίτο. Τότε ήρθε σε εκείνον και τους φίλους του η ιδέα να ξεκινήσουν την εφαρμογή. Όπερ και εγένετο με καθημερινή δουλειά 18 ωρών μέσα σε μια κουζίνα, μέχρι που η εφαρμογή άρχισε να παίρνει τα πάνω της.

Από μια εταιρεία που ξεκίνησε με τρεις ανθρώπους, αυτή τη στιγμή, η Foursquare έχει γίνει μια επιχείρηση αξίας 650 εκατ. δολαρίων. Κι αυτό, γιατί ένας άνθρωπος ήθελε να έχει πάντα παρέα τους φίλους του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs