Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι!

Με κακοκαιρία που θα περιλαμβάνει βροχές, καταιγίδες ακόμα και χαλάζι θα πει «αντίο» ο Μάιος.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία... από την Τρίτη έως και την Παρασκευή σε όλη τη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.


Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τετάρτη

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας με τοπικά ισχυρά φαινόμενα που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, περιμένουμε την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015. Εξαίρεση αποτελεί η Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι ασθενή, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 25 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 26 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Δυτικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι, με σταδιακή ενίσχυση σε μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδική βροχή ή καταιγίδα, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs