Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Η επίσκεψη του Σαουδάραβα Βασιλιά κλείνει παραλία γυμνιστών


Εξοργισμένοι οι κάτοικοι κάνουν γυμνή κατάληψη στους χώρους δίπλα στη βίλα. 

Μια δημόσια παραλία γυμνιστών στη....
γαλλική Ριβιέρα έκλεισαν οι τοπικές αρχές, εν αναμονή της επίσκεψης του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν. 140.000 Γάλλοι πολίτες ωστόσο που δε βλέπουν με καλό μάτι την απαγόρευση, υπέγραψαν επιστολή διαμαρτυρίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να ανοίξει και πάλι την παραλία, η οποία είναι γνωστή ως το καλύτερο hot spot για ψάρεμα, κολύμπι, και γυμνισμό. H παραλία Mirandole, που βρίσκεται σε μια όμορφη έκταση, στην πόλη Vallauris, διέκοψε προσωρινά την πρόσβαση του κοινού ώστε να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή του βασιλιά Σαλμάν και του περιβάλλοντός του -που αποτελείται από περισσότερους από 1.000 ανθρώπους σύμφωνα με το BBC- καθώς διαμένουν σε βίλα σε κοντινή απόσταση.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος θα παραμείνει εκεί για τρεις εβδομάδες, θέλει αρκετή ησυχία, σε σημείο που ζήτησε να μην υπάρχει κανείς σε απόσταση 300 μέτρων από τη βίλα. Μάλιστα η προστασία της ιδιωτικής ζωής του βασιλιά ανάγκασε τις αρχές να κατασκευάσουν ένα ασανσέρ ανάμεσα στην παραλία και τη βίλα, έτσι ώστε να αποφεύγει τις σκάλες, και ίσως και κάποιους γυμνιστές. Και ενώ ο δήμαρχος της πόλης Vallauris, σύμφωνα με τη lifo.gr είναι ιδιαίτερα χαρούμενος αφού οι Σαουδάραβες (και τα χρήματά τους) θα στρέψουν την προσοχή στη μικρή πόλη και θα δώσουν ώθηση στην τοπική αγορά, οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι λόγω της απαγόρευσης της πρόσβασης στην παραλία, και κάνουν γυμνή κατάληψη στους χώρους δίπλα στη βίλα.

Επιπλέον, συνέταξαν μια επιστολή προς τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, απαιτώντας να ανοίξει την παραλία όπως υπαγορεύει το γαλλικό δίκαιο.

Η επιστολή γράφει: "Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η φυσική ζώνη, όπως συμβαίνει με όλες τις δημόσιες παράκτιες περιοχές, αποτελεί αναφαίρετο δημόσιο αγαθό από το οποίο όλοι πρέπει να επωφεληθούν - κάτοικοι, τουρίστες, Γάλλοι, ξένοι, κάτοικοι και ταξιδιώτες. "Ελπίζουμε ότι οι ηγέτες του έθνους μας να ακούσουν και να αναγνωρίσουν το ομόφωνο κύμα της αγανάκτησης που έχει προκύψει. "Αυτή είναι μια σοβαρή υπόθεση, καθώς αντηχεί σαν ένα σύμβολο της καταστολής των πιο πολύτιμων δημοκρατικών αξιών μας." Αν και η τοπική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί, φέρεται ότι θα αποσύρει όλες τις απαγορεύσεις για τον Βασιλιά οι οποίες, σύμφωνα με το BBC περιλαμβάνουν και έναν ειδικό θρόνο που φημολογείται ότι έχει εγκατασταθεί στη βίλα "ώστε ο βασιλιάς να απολαύσει ανεμπόδιστα τη θέα."

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs