Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΝΔ- Επιστρέφει ο Γιώργος Βουλγαράκης…

Σαρωτικές αλλαγές σε πρόσωπα σε όλους τους τομείς προετοιμάζει ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Κινήσεις που... για πολλούς καταδεικνύουν την επιθυμία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για στροφή προς το κέντρο.

Παράλληλα, λοιπόν,με την πολιτική μάχη, ο κ. Μεϊμαράκης προχωρά και στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος, αλλά και στην ενίσχυση του μηνύματος επιστροφής του στις… ρίζες. Συγκεκριμένα, στον σχεδιασμό του νέου προέδρου περιλαμβάνεται και η αλλαγή προσώπων τόσο στον στενό κύκλο συνεργατών του όσο και στα όργανα του κόμματος.

Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξει διεύρυνση οργάνων, όπως π.χ. το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, προκειμένου σε αυτό να μετέχουν και στελέχη που βρίσκονταν εκτός των κέντρων λήψης των αποφάσεων το προηγούμενο διάστημα, ενώ αντικρουόμενες είναι οι εισηγήσεις για τη σκοπιμότητα αλλαγών σε άλλους ρόλους, όπως π.χ. των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Επέστρεψαν οι συνεργάτες

Αμεσες αλλαγές υπάρχουν στο προεδρικό επιτελείο της Ν.Δ. καθώς έχουν πλέον ενεργοποιηθεί οι συνεργάτες Μεϊμαράκη (Σ. Κορομάντζος, Ν. Καραχάλιος, Γ. Χατζής, Π. Καλλίρης, ενώ έχει πυκνώσει τις παρουσίες της η Πηνελόπη Γαβρά).


Συνάντηση με τον Γιώργο Βουλγαράκη

Στις εώς τώρα επιλογές του κ. Μειμαράκη προστέθηκε χθες μία ακόμη. Ο μεταβατικός πρέοδρος της ΝΔ δέχθηκε χθες στο γραφείο του στη Βουλή τον πρώην υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη. Οι δύο άνδρες που γνωρίζονται από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ, καθώς ο Βουλγαράκης ήταν εκείνος που διαδέχτηκε τον Μειμαράκη στην ηγεσία της οργάνωσης, συζήτησαν επί παντός επιστητού και σύμφωνα με πληροφορίες ο τελευταίος έθεσε εαυτόν στην διάθεση του προέδρου.

Είναι ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την επαναδραστηριοποίηση του πρώην υπουργού στα κεντροδεξιά δρώμενα, μετά και τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις , που τον αθώωσαν πλήρως. Επιπλέον δείχνει την πρόθεση του προέδρου του κόμματος να συσπειρώσει όλα τα στελέχη που τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν παροπλισμένα, , ώστε η ΝΔ να έχει την μέγιστη κομματική συσπείρωση.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης λίγες ώρες μετά έγραψε στη σελίδα του στο facebook:

George Voulgarakis-Full

18 ώρες · Αθήνα ·

Με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, μας συνδέουν κοινοί αγώνες πολλών ετών και μακρά φιλία.

Μαζί εδραιώσαμε την πρωτοκαθεδρία της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του 80.

Μαζί καταφέραμε να δημιουργήσουμε την πιο ιδεολογικοποιημένη γενιά Νεοδημοκρατών, βασιζόμενοι στις παρακαταθήκες του Κων/νου Καραμανλή.

Με μεγάλη μου χαρά, συναντήθηκα σήμερα μαζί του στη Βουλή, ανταποκρινόμενος πρόθυμα στο κάλεσμα του για συστράτευση και έθεσα τον εαυτό μου, στη διάθεση του κόμματος ως απλός στρατιώτης.

Από τις αρχές της Φιλελεύθερης παράταξης άλλωστε , προσωπικά , δεν αποχώρησα ούτε μετακινήθηκα ποτέ.

— μαζί με George Voulgarakis II.


Επιστροφή στη Ρηγίλλης;

Σε μία κίνηση με, κυρίως, συμβολικό και, δευτερευόντως, οικονομικό περιεχόμενο, η νέα ηγεσία εξετάζει και την επιστροφή του κόμματος στη Ρηγίλλης 18. Ηδη έχει υποβληθεί σχετική πρόταση στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, με μίσθωμα το μισό των 10.000 που κατέβαλε η Ν.Δ. πριν μεταφερθεί στα γραφεία της Συγγρού.

Η κίνηση έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα καθώς αυτό, προφανώς, δεν καλύπτει τις ανάγκες του κόμματος. Προς τούτο είτε αναζητούνται άλλα κτίρια είτε εξετάζεται η διατήρηση μέρους των σημερινών γραφείων της Συγγρού, για τα οποία πάντως το κόμμα φέρεται να οφείλει αρκετά μισθώματα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs