Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΟΤΑΝ Η ΒΟΥΛΗ… ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ – Τα σπαστά ελληνικά του Τσακαλώτου που έγιναν viral

Τα σπαστά ελληνικά, ο αυθορμητισμός αλλά και ο πρωτοφανής τσαμπουκάς που έδειξε μια-δυο φορές, οι εκφράσεις και το χιούμορ του Ευκλείδη Τσακαλώτου... ελάφρυναν κάπως το βαρύ κλίμα στο Κοινοβούλιο και έδωσαν τροφή -φυσικά- στα social media.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος γεννήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας το 1960 και μεγάλωσε στην Αγγλία, σπούδασε εκεί και έζησε ως τα 33 του χρόνια. Αποφάσισε να μετακομίσει στην Ελλάδα και να μάθει ελληνικά στα 33 του χρόνια, είναι λοιπόν φυσικό να μην έχει επαρκή εφόδια ούτε στη γραμματική ούτε στο συντακτικό. Οι δύσκολοι οικονομικοί όροι τους οποίους είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί δεν διευκολύνουν τα πράγματα.

Τον «Τσακαλώτο τη Βουλή ομιλητάει». Κάπως έτσι τον τρολάρουν στα κοινωνικά δίκτυα! Το σακίδιο με το κρεμασμένο κουκλάκι, οι πολύχρωμες ενδυματολογικές του επιλογές και τα φωσφοριζέ hands free που κρέμονται από το πέτο τον κάνουν ακόμα πιο παιχνιδιάρη με τα κοινωνικά δίκτυα. «Σακάκι ή ζακετα φορά ο Τσακαλώτος;», σχολιάζουν στο Τwitter.


Τι «Πι-εν-πι», τι TNT…

Πολλές οι στιγμές που προκάλεσαν τα γέλια των μελών του Κοινοβουλίου, αλλά αυτό που απέσπασε ίσως τις καλύτερες «κριτικές» είναι η αναφορά του στη συντομογραφία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ): αυτό είναι Πι-εν-πι ! Δεύτερο καλύτερο είναι το μπέρδεμα των… πυλώνων με τα… ποδάρια. Ο υπουργός, αντί να τονίσει με έμφαση ότι υπάρχουν τρεις πυλώνες, είπε ότι υπάρχουν τρία ποδάρια!

«Θα το ξαναπώ. Ο Τσακαλώτος μιλάει σαν τον Μπάγεβιτς», σχολιάζει χρήστης στο Τwitter, ενώ ένας άλλος γράφει:

«Την είπε ο Τσακαλώτος στον Λοβέρδο για τις οροθετικές. Ευκλείδη, πέρνα μας ακόμα 5 μνημόνια, δεν μας νοιάζει».

«Τι έπαθε το Τσακαλώτο;»

Αν και ευγενής και εξαιρετικά ψύχραιμος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την Τετάρτη βγήκε από το ρούχα του, με το Τwitter να φωνάζει «Τι του κάνατε του Ευκλείδη;»! Το χιούμορ των χρηστών των κοινωνικών δικτύων χτύπησε κόκκινο:

Με το που τα πήρε ο Τσακαλώτος, έφυγαν έντρομα όλα τα κουνούπια απ´το σπίτι

Ξεψάρωσε ο Τσακαλώτος #vouli


Ευκλειδης Τσαμπουκαλωτος


Καλέ, θύμωσε ο Τσακαλώτος, μαζεύτε τα γυναικόπαιδα


Δαγκώνει σαν τον Σουάρεζ


Θα πάθει έμφραγμα αυτο το Τσακαλώτο!


Τι έπαθε το Τσακαλώτο;


Στις 3 τα ξημερώματα στη Βουλή ο κ. Τσακαλώτος προκάλεσε απίστευτο καβγά, έκανε έξαλλο τον προεδρεύοντα, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ εξερράγησαν. Τι έπαθε λοιπόν… το Τσακαλώτο; Οι συνεχείς παρεμβάσεις του υπουργού Οικονομικών, που κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή ζητούσε με ειρωνικό τρόπο επανειλημμένως τον λόγο προκειμένου να απαντήσει σε βουλευτές, εξόργισε τον προεδεύοντα της συνεδρίασης Αλέξη Μητρόπουλο, με αποτέλεσμα ένα «θερμό» επεισόδιο μεταξύ των δύο.

Αρκετή ώρα αφότου η τοποθέτηση του εισηγητή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου είχε ολοκληρωθεί, ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε τον λόγο και ξεκίνησε να απαντά περί μαρξισμού και συζήτησης επί του κεφαλαίου, προκαλώντας την οργή των βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος, που άρχισαν να φωνάζουν και να τον διακόπτουν. Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών απαντούσε στον βουλευτή του ΚΚΕ σχετικά με το αν μπορεί να «πιάσει» όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό και να «ταιριάξει» τα στοιχεία τους, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο κ. Καραθανασόπουλος αντιδρούσε από την Ολομέλεια φωνάζοντας «ψηφίσατε τρίτο μνημόνιο, αφήστε τις αμπελοσοφίες».

«Κάποτε οι μαρξιστές δεν λέγανε για αμπελοσοφίες, ακούγανε. Είναι κατάντια αυτό που κάνετε», απάντησε ο κ. Τσακαλώτος, εξαγριώνοντας τον κ. Καραθανασόπουλο, ο οποίος συνέχιζε να διαμαρτύρεται και διέκοπτε τον υπουργό. Αγανακτισμένος ο κ. Τσακαλώτος απευθύνθηκε προς τον κ. Μητρόπουλο: «Προεδρεύετε ή όχι;».


«Μισογεμάτο το πεοτήρι»!


«Να πω για τις συντάξεις, θα υπάρχουν μέτρα αργότερα αλλά αυτό ό,τι υπάρχει έχει συμφωνηθεί, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί». Αυτή η φράση ακούστηκε στη Βουλή από τον κ. Τσακαλώτο. Κι όποιος κατάλαβε είναι τυχερός!

Εκτός από τα σαρδάμ τύπου δυσκολίων (αντί για δυσκολιών), είχουνε (αντί θα έχουνε), απηρεάσουνε, απηρεάσει, αναπτυκιακή, μισογεμάτο το πεοτήρι, μισό λεφτό, κάνουν θραύση και τα συντακτικά λάθη, χωρίς να βγαίνει νόημα: για την ελληνική κράτος, με νηφάλια, τα πολιτικά πρόσωπα που στα στο όλα τα άτομα, θα αρχίσουμε με τα νησιά που έχουν μεγαλύτερη τουριστική, τα λεφτά που βγήκανε θα τα ταιριάξουμε (αντί αντιστοιχίσουμε) με τις φορολογικές δηλώσεις, γιατί δεν ήρθανε κάτι για τους αγρότες, στο εκλογική μάχη, εξυγκνιατικός μηχανισμός.

Είναι και οι αξέχαστες ατάκες όπως «Κύριε Μητρόπουλε (προεδρεύων της συνεδρίασης στη Βουλή) μπορείτε να το κρατήσετε πιο χαμηλά (να πει στο Σώμα να κάνει ησυχία), δεν μπορώ να ακούσω τον εαυτό μου»!

Ωστόσο, η κορυφαία ατάκα Τσακαλώτου ήταν η εισήγησή του πριν την ψηφοφορία: «Σήμερα είμαι το οντέρβ, το κύριο πιάτο το έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs