Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Αναζητείται ημερομηνία για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών - Στις 14 Σεπτεμβρίου η αναμέτρηση Τσίπρα – Μεϊμαράκη

Συμφώνησαν τα επιτελεία των δύο αρχηγών των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης Τσίπρα - Μεϊμαράκη την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πηγές της..... Συγγρού, η Ολγα Γεροβασίλη, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με την διευθύντρια του γραφείου τύπου της ΝΔ Πηνελόπη Γαβρά και της πρότεινε δύο τηλεμαχίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου.

Ενώ όμως η ημερομηνία του debate των δυο αρχηγών (14 Σεπτεμβρίου) εμφανίζεται κλειδωμένη δεν ισχύει το ίδιο για αυτό όλων των πολιτικών αρχηγών καθώς αναζητείται η ημερομηνία που θα διευκολύνει όλους τους ηγέτες που έχουν βεβαρυμένο πρόγραμμα δεδομένης της προεκλογικής περιόδου. Για τις 10 Σεπτεμβρίου το πρόβλημα εντοπίζεται στη Φώφη Γεννηματά η οποία έχει προγραμματίσει ομιλία στη Θεσσαλονίκη.

Ως πιθανό σενάριο εμφανίζεται η πραγματοποίηση αυτού του debate στις 8 ή στις 9 Σεπτεμβρίου.

Αντίδραση των κομμάτων στην αναμέτρηση Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Όχι στο ενδεχόμενο διεξαγωγής ντιμπέιτ, τόσο μεταξύ των δυο αρχηγών, όσο και μεταξύ όλων, λέει το ΚΚΕ. «Η διενέργεια ενός τέτοιου ντιμπέιτ μόνο στόχο έχει την τεχνητή πόλωση και τον εγκλωβισμό του λαού σε ένα κακέκτυπο του παλιού δικομματισμού. Διαφωνούμε και στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών, γιατί η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλημμένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε αυτή. Η διαφωνία του ΚΚΕ αφορά στην ουσία και όχι τις ημερομηνίες».

Από την πλευρά της η Λαϊκή Ενότητα εξέφρασε τη διαφωνία της για την απουσία συζήτησης για το θέμα, στα πλαίσια της διακομματικής επιτροπής, τάχθηκε κατά της τηλεμαχίας Τσίπρα – Μεϊμαράκη, καταγγέλλοντας αποκλεισμό των υπολοίπων κομμάτων, ενώ κατέθεσε πρόταση για θεματικές τηλεμαχίες. 


Απειλές από Χρυσή αυγή για κατάληψη της ΕΡΤ

Απειλές για αποκλεισμό της ΕΡΤ από 1.000 άτομα εκτόξευσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, μετά τον απόκλεισμό του αρχηγού του από το τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

«Στήνουν ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών χωρίς τον Αρχηγό του τρίτου πολιτικού κόμματος, αποκλείουν τον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής, γι' αυτό και εμείς θα αποκλείσουμε την ΕΡΤ με χίλια άτομα και θα ψάχνουν να βρουν στούντιο στο... Καρπενήσι για να πουν τα ψέματά τους οι πολιτικάντηδες της διαφθοράς και του μνημονίου», ανέφερε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs