Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ: Έρχονται βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά και στην βόρεια Ελλάδα, αλλά και άνοδο της θερμοκρασίας επιφυλάσσει από αύριο Τετάρτη ο καιρός. 

Ειδικότερα, υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως.... και τους 37 βαθμούς Κελσίου στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα και τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά τις μεσημεριανές ώρες προβλέπει για την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο νοτιοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ το μεσημέρι θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.

Η πρόγνωση αναλυτικά

Αττική

Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Μακεδονία, Θράκη

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία αναμένεται 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στην θα είναι Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια δυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη

Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη

Προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα παραμείνει το ίδιο σκηνικό του καιρού με τις τοπικές βροχές και καταιγίδες να παραμένουν τους ανέμους να γίνονται ισχυρότεροι και τη θερμοκρασία να παραμένει στα ίδια επίπεδα.

ΤΟ Σάββατο η θερμοκρασία σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ πτώση της θερμοκρασίας αναμένουμε από τη Δευτέρα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs