Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ευρεία επιχείρηση στη Συρία ξεκίνησαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας


Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα μια ευρεία χερσαία επιχείρηση στην κεντρική Συρία, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, ανέφερε μια....
πηγή του συριακού στρατού.

«Ο στρατός και οι σύμμαχοί του ξεκίνησαν μια μεγάλη χερσαία επιχείρηση στα βόρεια της επαρχίας Χάμα, με την κάλυψη της ρωσικής αεροπορίας», διευκρίνισε η πηγή αυτή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.


Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, είχε αποκαλύψει ότι η ρωσική αεροπορία θα στηρίξει τον συριακό στρατό στη χερσαία επιχείρησή του εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Οι επόμενες ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία «θα συγχρονιστούν με τις χερσαίες επιχειρήσεις του συριακού στρατού και οι δυνάμεις της (ρωσικής) πολεμικής αεροπορίας θα στηρίξουν με αποτελεσματικό τρόπο» την επίθεση αυτή, είπε ο Πούτιν.

Τα πλήγματα των ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων στη Συρία θα ενταθούν ώστε να προετοιμαστεί η χερσαία επιχείρηση των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, σημείωσε ο Σόιγκου. Όπως είπε, από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν πληγεί 112 στόχοι. «Η ένταση των πληγμάτων αυξάνεται», τόνισε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs