Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Όλοι εναντίον όλων στη ΝΔ- Παραιτήθηκαν Άδωνις και Μητσοτάκης- Δεν παραιτούμαι λέει ο Τζιτζικώστας


Ευθείες βολές κατά όλων εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προσερχόμενος στα γραφεία της Λ.Συγγρου.

Επιτέθηκε εναντίον του ...Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος, όπως είπε, εξακολουθεί να ασκεί εκτελεστική εξουσία. Τόνισε ότι δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα και αποχωρεί ανά πάσα ώρα για να αναλάβει άλλος μεταβατικός πρόεδρος, αλλά την ίδια ώρα κάλεσε και όλους τους συνυποψηφίους του να παραιτηθούν από τις θέσεις και τα αξιώματα που κατέχουν.

«Η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν με συγκίνησε ποτέ και ευχαρίστως θα την παρέδιδα. Είπα να την παραδώσω και τον Αύγουστο και μετά τις εκλογές και κανείς δεν ήθελε» ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου και θα πρέπει και ο κ. Τζιτζικώστας να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν παραιτούμαι από τη διαδικασία αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου μου δημιουργούσε περισσότερα μειονεκτήματα από όσα πλεονεκτήματα νόμιζαν ότι είχα.

Για αυτό ζήτησα από τον κύριο Πλακιωτάκη να ορίσει ποτε θα συνέλθει η κοινοβουλευτική ομάδα για να συζητήσει τον προϋπολογισμό και τα ζητήματα αυτά», υπογράμμισε.

Όπως είπε ο Μεϊμαράκης, όλοι στην ΝΔ γνώριζαν την εταιρία που ανέλαβε την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών και τον διαβεβαίωσαν ότι μπορεί να την φέρει εις πέρας. Μάλιστα με αιχμηρό τρόπο αναφέρθηκε και στην χτεσινή αποκάλυψη του "Π" ότι η η εταιρία είχε αναλάβει την μηχανοργάνωση της γραμματείας του Πρωθυπουργού επί Αντώνη Σαμαρά, ενώ είπε ότι ο Βορίδης είχε δικηγορικές σχέσεις μαζί του. Μάλιστα κατηγόρησε τον Βορίδη για ασέβεια και αγνωμοσύνη, αφού όπως είπε οι "νεοεισερχόμενοι" πρέπει να σέβονται την ιστορία και την προσφορά των στελεχών του κόμματος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Τζιτζικώστα, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ είχε εκφράσει την πλήρη απογοήτευσή του για το χτεσινό φιάσκο και καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος δεν τοποθετήθηκε καθόλου και δεν ζήτησε συγνώμη. 

Εκνευρισμένος με τους συνυποψηφίους του που του ζήτησαν να παραιτηθεί ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την Προεδρία της ΝΔ ζητώντας παράλληλα να παραιτηθεί και ο Απόστολος Τζιτζικώστας από την θέση του Περιφερειάρχη. "Ασκεί εκτελεστική εξουσία, δεν τον αγάπησαν ξαφνικά όλοι οι δήμαρχοι της περιφέρειας του" είπε με νόημα ο Μεϊμαράκης, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για συναλλαγές μαζί τους. Είπε ακόμα ότι θα πρέπει να παραιτηθούν και οι Μητσοτάκης και Γεωργιάδης από την θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και αν δεν τον πράξουν θα είναι υπόλογοι στον κόσμο της ΝΔ, στον οποίο ο ίδιος απολογείται. 


Σημεία των δηλώσεων του Ευάγγελου Μεϊμαράκη:

· Η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγνώμης στους Νεοδημοκράτες που πληγώσαμε

· Θα καλέσω τον κ. Πλακιωτάκη, τον γραμματέα της ΚΟ να ορίσει συνεδρίαση

· Δεν είμαι γαντζωμένος σε καρέκλες, είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ από μεταβατικός πρόεδρος, πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι συνυποψήφιοί μου από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

· Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι' αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντηση πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα», είπε και πρόσθεσε: «Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα.

· Καθαρά τεχνικό το ζήτημα, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί

· Όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία που θα έκανε την εκλογή

· Βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν ή να ζητούν την παραίτηση του προέδρου

· Να θυμίσω ότι όταν παρενέβη για τις διαδικασίες, πολλοί είπαν ότι δεν είναι θέμα του προέδρου

· Όταν έγινε διαγωνισμός για εταιρεία ελέχθη ότι είναι εταιρεία που θα κάνει καλά τη δουλειά της

· Υπουργοί της κυβέρνησης έδωσαν εργασίες σε αυτή την εταιρεία π.χ. ο κ. Βορίδης ήταν υπουργός της τότε κυβέρνησης και ήξερε την εταιρεία, είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της

· Οι άρτι αφιχθέντες να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους

· Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία

· Γιατί εκπλήσσονται όλοι;

· Πιστεύω ότι μπορούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα

Κατέληξε λέγοντας με νόημα: Θα μιλάω όταν έχω κάτι να πω

Ο Μεϊμαράκης ταυτόχρονα, εξέφρασε την εκτίμησή του στην Μαριέττα Γιαννάκου, δηλώνοντας ότι υπάρχουν και άλλα στελέχη που θα μπορούσαν να αναλάβουν την ευθύνη της προεδρίας μέχρι τις εκλογές και αναφέρθηκε στον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τον Δημήτρη Σιούφα και την Άννα Μπενάκη, ενώ ολοκληρώνοντας την δήλωσή του είπε ότι θα μπορούσε και ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να αναλάβει αυτό το καθήκον.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ ο ίδιος το καλοκαίρι προσήλθε στην ΚΟ της ΝΔ να ζητήσει την επικύρωση του διορισμού του ως μεταβατικού Προέδρου της ΝΔ, σήμερα είπε ότι η ΚΟ με βάση το Καταστατικό δεν έχει αρμοδιότητα να συνέλθει για εσωκομματικά ζητήματα και αυτό μπορεί να το κάνει, αφού συγκληθεί να συζητήσει για τον Προϋπολογισμό.

Η δήλωση του Μεϊμαράκη και κυρίως ο τόνος του δείχνει ότι η κατάσταση στο κόμμα είναι έκρυθμη και στον χορό της αντιπαράθεσης έβαλε πλέον τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ έμμεσα προειδοποίησε ότι εφεξής θα απαντά στις προκλήσεις. Να σημειώσουμε ότι η ενόχληση Μεϊμαράκη κορυφώθηκε από την πρόταση έμμεση και άμεση των συνυποψηφίων του χτες να χρεωθεί το φιάσκο και να παραιτηθεί. 

Λίγα λεπτά αργότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ζητώντας και την παραίτηση Τζιτζικώστα από την Περιφέρεια.

Κύκλοι του Απόστολου Τζιτζικώστα σχολίασαν ότι είναι προσχηματικά όσα είπε ο Μεϊμαράκης. Επεσήμαναν ότι δεν έχει καμία σχέση η Περιφέρεια με το φιάσκο και ξεκαθάρισαν ότι ο Περιφερειάρχης δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Αναλυτικότερα, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, "η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης) είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες πενήντα μέρες. Επίσης, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για το φιάσκο".

Στους... κύκλους του Απόστολου Τζιτζικώστα απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε ανάρτηση του στο Twitter έγραψε χαρακτηριστικά: "Μπορεί ο κ. Τζιτζικώστας επιτέλους να μιλήσει ο ίδιος και να αφήσει τους συνεργάτες;"

Την παραίτηση του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ανακοίνωσε και ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μεϊμαράκη, δήλωσε χαρακτηριστικά: 


«Άκουσα τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη.

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση:

Παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου.

Δίνω στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλα στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου 2015 με την οποία επισημαίνω ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος.

Ζητώ από την ΚΕΦΕ, παρά τις προφανείς αδυναμίες της, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά.

Το σύνθημά μου “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή” σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ» κατέληξε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs