Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ξεκινά δειλά-δειλά το lifting στις αντικειμενικές αξίες αρχές του 2016


Επιτέλους το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών προγραμματίζει το πρώτο Lifting στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε πανελλαδικό επίπεδο στις.... αρχές του 2016 και έτσι επιτέλους με τις τροποποιημένες τιμές σε όσες περιοχές ολοκληρωθεί θα επιβληθεί ο νέος φόρος ακινήτων της επόμενης χρονιάς.

Η δεύτερη και ολοκληρωτική αναπροσαρμογή θα γίνει τον Ιανουάριο του 2017, με στόχο να ευθυγραμμιστούν οι τιμές της εφορίας με τις εμπορικές αξίες.

Η πρώτη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών γίνεται και υπό την πίεση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ότι σε ορισμένες περιοχές ήταν εξωφρενικά υψηλές. Αφορμή για την απόφαση του ΣτΕ στάθηκε η προσφυγή κατοίκων από το Ψυχικό, το Παλαιό Φάληρο και άλλες περιοχές, που κλήθηκαν να πληρώσουν υψηλό ΕΝΦΙΑ, υπολογισμένο με εξωπραγματικές τιμές. 

Οι κάτοικοι αυτοί με δικαστική απόφαση δικαιώθηκαν και την ίδια στιγμή «άνοιξαν τον δρόμο» για να επισπεύσει το υπουργείο Οικονομικών την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, που εξακολουθούν να μένουν ίδιες από το 2007, όταν οι εμπορικές αξίες έχουν μειωθεί σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και κατά το ήμισυ των αντικειμενικών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs