Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

''Τι μας είπαν οι Βέλγοι; να ρίξουμε όλους τους πρόσφυγες στη θάλασσα;


Ξέρουν αυτοί, είναι δοκιμασμένα τα κόλπα. 

Πως συγκέντρωσε ένα μικρό κράτος τόσο πλούτο;

Βοηθώντας τους κατατρεγμένους; Όχι βέβαια.

Στην αποικία τους στο Κονγκό, την πλουσιότερη.... χώρα του κόσμου με κοιτάσματα χρυσού,χαλκού,διαμαντιών, βίαζαν, έδερναν, έκοβαν τα χέρια των κονκολέζων για να αρπάξουν τον πλούτο τους.

Μπορεί την ατομική βόμβα να την έριξαν οι Αμερικάνοι αλλά το ουράνιο που χρησιμοποίησαν το λεηλάτησαν απο το Κονγκό οι Βέλγοι. Οι σφαίρες χαλκού που χρησιμοποίησαν στο Α' Παγκόσμιο πόλεμο σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους για να μοιράσουν τον κόσμο οι "πολιτισμένοι Ευρωπαίοι" περιείχαν 75% χαλκό απο το Κονγκό.

Εκατομμύρια Κονγκολέζοι σκλάβοι ακρωτηριάστηκαν ή πέθαιναν μαζεύοντας καουτσούκ για να μετατραπεί σε λάστιχα αυτοκινήτων των πολιτισμένων της Δύσης .

Απο τους 5.000 δημασίους υπαλλήλους στη χώρα μόνο 3 ήταν Κονκολέζοι.

Δεν υπήρχε ούτε ένας Κονκολέζος γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός, οικονομολόγος.

Τα εκατομμύρια δολάρια απο τον ορυκτό πλούτο της χώρας έφεραν φτώχεια, δυστυχία, θανάτους στο λαό και πλούτισαν τα ταμεία των Βέλγων.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε απο τους ίδιους τους Βέλγους για να επιδείξουν τα τρόπαια τους και να διδάξουν πώς κατακτιέται ο πλούτος.

Αυτή η πολιτισμένη χώρα επελέγη για να στεγάσει το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το ναό της δημοκρατίας, τις παναθρώπινες αξίες της Ευρώπης.''

(σχόλιο και φωτο Ευαγγελία Παπαδοπούλου)

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs