Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Δείτε πως είναι σήμερα ο πρωταγωνιστής

Σε ηλικία 72 ετών

Κάθε Πάσχα επιστρέφει στην τηλεοπτική οθόνη, μέσω της...
συχνότητας του Αντ1, η κλασική αγαπημένη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Franco Zeffirelli. 

Από την ημέρα που βγήκε στους κινηματογράφους έχουν περάσει 39 χρόνια και, αδιαμφισβήτητα, αποτελεί σταθμό για την 7η τέχνη.

Ο Robert Powell ενσάρκωσε, ίσως πιο επιτυχημένα από κάθε άλλο, τον Χριστό. Τότε, ήταν μόλις 33 ετών, ενώ σήμερα φτάνει στην ηλικία των 72.

«Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο “ρεαλιστικός” μπορούσα», είχε παραδεχτεί χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του, ενώ σε άλλες δηλώσεις του είχε εξομολογηθεί: -«Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 33 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία».

Ποια ήταν, όμως, η καλλιτεχνική εξέλιξή του από τη θρησκευτική παραγωγή μέχρι και σήμερα;

..............................................



Μετά τον χαρακτηριστικό του ρόλο, ο Robert Powell δεν έκανε πολλά πράγματα που να μείνουν χαραγμένα στη μνήμη των φανατικών της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Πρόπερσι, σε ηλικία 70 χρόνων, αποφάσισε να επιστρέψει στο θέατρο και να υποδυθεί τον ντετέκτιβ «Ηρακλή Πουαρό», στο «Black Coffee», το πρώτο μυθιστόρημα της Agatha Christie.

Από εκεί είναι και οι παρακάτω φωτογραφίες:




Πέρσι έγινε πρωταγωνιστής του «Creta Divina» (σ.σ. «Θεϊκή Κρήτη») του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Φώτη Κωνσταντινίδη.

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο ηθοποιός παντρεύτηκε τη χορεύτρια Babs Lord το 1975, λίγο πριν αρχίσει τα γυρίσματα της ταινίας, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά.



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs