Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΣΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Οι Πόντιοι «κατακλύζουν» την κυβέρνηση (ΦΩΤΟ)

Οι Τούρκοι έχουν μείνει άφωνοι! 


Στην νέα τουρκική κυβέρνηση κυριαρχούν πολιτικοί οι οποίοι προέρχονται από ...
τον Πόντο, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Να σημειώσουμε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά. Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές και ειδικά αυτή τη στιγμή όπου υπάρχουν συχνά αναταράξεις μεταξύ των Τούρκων και των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, στην νέα τουρκική κυβέρνηση συμμετέχουν δυο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης και τέσσερις υπουργοί από τον Πόντο. Υπενθυμίζεται ότι ένας πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο Μεσούτ Γιλμάζ, πολύ γνωστός και στην Ελλάδα, είχε σαν μητρική του γλώσσα τα ελληνοποντιακά με τα οποία πάντα μιλούσε με τον αδελφό του όταν τον επισκέπτονταν στην πρωθυπουργική κατοικία.

.


Οι περιοχές από όπου προέρχονται οι Πόντιοι αντιπρόεδροι υπουργοί και άλλοι είναι κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Τραπεζούντας Κερασούντος και Ορντού, ενώ οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων είναι πολύ περισσότεροι. Οι άλλες περιοχές που αντιπροσωπεύονται στην νέα τουρκική κυβέρνηση είναι, περιοχή Μαρμαρά, δηλαδή περιοχή Κωνσταντινούπολης, 5 υπουργοί, περιοχή Μεσογείου, 1 υπουργός, περιοχή Αιγαίου, 2 υπουργοί, Ανατολία, 3 υπουργοί και Νοτιοανατολική Τουρκία, 1 υπουργός.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs