Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Σήμερα η έκθεση της Κομισιόν για την κατάργηση της τούρκικης βίζας

Ανακοίνωση και για την παράταση των συνοριακών ελέγχων


Τις συστάσεις της όσον αφορά στην απελευθέρωση των θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες και την...
παράταση των έκτακτων ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της Ζώνης Σένγκεν αναμένεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα η Κομισιόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει κατάργηση των θεωρήσεων τονίζοντας, ωστόσο, ότι η τελική απόφαση εναπόκειται στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Κομισιόν θα προτάξει σοβαρές επιφυλάξεις για την απελευθέρωση των θεωρήσεων, αφού η Άγκυρα δεν έχει ακόμα υλοποιήσει όλα τα 72 προαπαιτούμενα.

Χθες, η Τουρκία ανακοίνωσε την κατάργηση της βίζας και για κατόχους διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωστόσο, ένας Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι η κίνηση αυτή δεν συνιστά αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από την πλευρά της η Λευκωσία ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθεί μετά τη μελέτη της απόφασης της Άγκυρας και τη δημοσιοποίησης της έκθεσης αξιολόγησης της Κομισιόν.




Εκτός από το ζήτημα των θεωρήσεων, όμως, σήμερα η Κομισιόν θα ανακοινώσει επίσης το εάν εγκρίνει την παράταση των συνοριακών ελέγχων που έχουν επιβάλει ορισμένα κράτη-μέλη μέσα στη Ζώνη Σένγκεν με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι Βρυξέλλες θα πουν «ναι» στην παράταση των έκτακτων ελέγχων για τουλάχιστον έξι μήνες ακόμα, έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs