Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Παράλυτος πατέρας συνοδεύει όρθιος την κόρη του στην εκκλησία

Δείτε το συγκινητικό βίντεο


Κάποια στιγμή της ζωής του έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω. Όνειρό του όμως...
ήταν να συνοδεύσει την κόρη του στην εκκλησία όρθιος, όπως είθισται. Και τα κατάφερε, χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι βιονικών ποδιών, που τον βοήθησαν να περπατήσει και να εκπληρώσει το συγκινητικό όνειρό του.

Ο 55χρονος Κρις Πάλμερ από το Ντέρμπι της Αγγλίας, έμεινε παράλυτος όταν το 2012 τον χτύπησε μία επιθετική μορφή καρκίνου. Οι γιατροί του είπαν ότι δεν θα καταφέρει ποτέ ξανά να περπατήσει, αλλά εκείνος ήταν αποφασισμένος να συνοδέψει την 28χρονη κόρη του όρθιος στον γάμο της. Έτσι το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν έγινε και ο γάμος, εκείνος κατάφερε να περπατήσει δίπλα της φορώντας ένα ζευγάρι ρομποτικών ποδιών που δανείστηκε και το οποίο ονομάζεται Rex.


«Όταν ήμουν στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση, ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκα ήταν ο γάμος της κόρης μου και ότι δεν θα μπορούσα να περπατήσω δίπλα της», είπε ο Πάλμερ. ΤΟ ονειρό του πήρε σάρκα και οστά όμως χάρη στην κόρη του Χέδερ η οποία ανακάλυψε μία εταιρεία που ονομάζεται Rex Bionics και η οποία βοηθάει ανάπηρους ανθρώπους να περπατήσουν. Η εταρεία έχει εφεύρει έναν ρομποτικό εξωσκελετό που βοηθάει όσους δεν μπορούν να περπατήσουν να σταθούν όρθιοι και να κάνουν βήματα χωρίς βοήθεια. Έτσι η οικογένεια επικοινώνησε με την εταιρεία και αφού δίδαξαν στον 55χρονο πως να χρησιμοποιεί τον εξωσκελετό, του τον δάνεισαν για τη μεγάλη μέρα.




«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι ο μπαμπάς μου μπόρεσε να με συνοδεύσει στην εκκλησία, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στην θέση του πατέρα μου και δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει αυτό (η βιονική στολή) και θέλω να ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν πράγματα που νόμιζαν ότι είναι αδύνατα γι' αυτούς», δήλωσε πανευτυχής η 28χρονη νύφη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs