Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Γιατί το να είστε μόνοι σας οδηγεί σε καλύτερες σχέσεις στο μέλλον;

Για να αγαπήσετε κάποιον άλλον, πρέπει πρώτα να αγαπήσετε εσάς

Οι σχέσεις αυτές τις μέρες αποτελούν ένα από τα πιο περίπλοκα ζητήματα της κοινωνίας, καθώς...
οι άνθρωποι δεν ανοίγονται τόσο εύκολα και φοβούνται να μπουν στην διαδικασία της συντροφικότητας και των συναισθημάτων. Επίσης, παρατηρείται ότι όλο και περισσότεροι γάμοι διαλύονται τα τελευταία χρόνια, όμως γιατί αυτοί οι δεσμοί καταλήγουν έτσι, αλλά και γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουν να τους δημιουργούν αν είναι όντως τόσο "καταραμένοι";

Ο λόγος που οι σχέσεις έχουν προβλήματα, είναι γιατί οι άνθρωποι κάνουν λάθη, μέσα από τα οποία μαθαίνουν πως πρέπει να συμπεριφέρονται, αφού κανείς δεν γεννιέται με τέτοιες γνώσεις. Για αυτό και πολλές φορές, σχέσεις που φαίνονταν να έχουν καλές προοπτικές, απλώς απέτυχαν αφού τα μέλη τους δεν μπορούσαν να τα βρουν μεταξύ τους. Το θέμα είναι πως άλλο το να θέλει κάποιος να κάνει σχέση και άλλο το να νιώθει όντως έτοιμος για αυτό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι μια σχέση γίνεται όταν και οι δύο είναι σε μια συναισθηματική ισορροπία, όμως η συναισθηματική ετοιμότητα για μια σχέση δεν είναι το ίδιο με την πνευματική. Πως θα μπορέσει άλλωστε κάποιος να προβεί σε θυσίες για το άλλο του μισό, αν δεν ξέρει για ποιο λόγο τις κάνει; Για να μπει κάποιος σε μια σχέση, πρέπει πρώτα από όλα να έχει μάθει τον εαυτό του καλά και να τον έχει αγαπήσει. Και πως θα γίνει αυτό; Μα φυσικά περνώντας χρόνο μόνος, ώστε να πλησιάσει όσο πιο πολύ γίνεται τον εσωτερικό του κόσμο. Και όσο απίστευτο και αν σας ακούγεται, όσο περισσότερο μένετε ελεύθεροι, τόσο καλύτερα θα είναι για τον μελλοντικό σας σύντροφο.

Δυστυχώς οι άνθρωποι περνούν τόσον καιρό προσποιούμενοι κάποιους άλλους θέλοντας να ταιριάξουν στην κοινωνία, που στο τέλος καταντούν να χάνουν κομμάτια του εαυτού τους, χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν στο πως ήταν πριν και όλο αυτό χωρίς φυσικά να το έχουν αντιληφθεί.




Προφανώς και με τα χρόνια όλοι αλλάζουν, αλλά άλλο το να εξελίσσεται κάποιος στο άτομο που θέλει να γίνει και άλλο το να χάνει την προσωπικότητα του. Όσο όμως έχετε κατά νου το πως θα καταφέρετε βελτιωθείτε, τόσο πιο πολύ θα γνωρίζετε τον εσωτερικό σας κόσμο και θα καταλάβετε τι μετράει πιο πολύ για εσάς. Μην περιμένετε όμως να είναι εύκολη αυτή η διαδικασία, καθώς θα χρειαστείτε πολύ υπομονή και προσπάθεια. Σίγουρα θα δυσκολευτείτε με το να είστε μόνοι, όμως πρέπει να αποδεχτείτε πως και σαν μονάδα είστε επαρκείς και ολοκληρωμένοι.

Δεν μπορείτε να επιβάλλετε στον εαυτό σας να νιώθει δυστυχισμένος εξαιτίας της απουσίας ενός συντρόφου. Πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τις σχέσεις σαν "επιδέσμους" για να καλύψουν τα προσωπικά τους τραύματα και θεωρούν ότι μια σχέση θα τους "κάνει καλά", αυτό όμως είναι λάθος. Μπορεί να είναι δύσκολο το να αλλάξετε μια τέτοια συνήθεια και αίσθηση, όμως αυτό δε σημαίνει ότι είναι αδύνατο.

Δεν γίνεται να μπείτε στην διαδικασία του να αγαπήσετε κάποιον άλλον, αν δεν γνωρίζετε πως είναι να αγαπάτε και αν δεν είστε ο πραγματικός σας εαυτός. Όπως και να έχει, όσο περισσότερο μένετε ελεύθεροι χρησιμοποιείστε αυτό το διάστημα για να κατανοήσετε εσάς τους ίδιους και να ξέρετε πως η επόμενη σχέση σας θα είναι αυτό που πάντα χρειαζόσασταν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs