Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ρύζι τρικολόρε: Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας


Το ρύζι αποτελεί το δεύτερο πιο κλασσικό συνοδευτικό πιάτο για τα γεύματα, μιας και είναι νόστιμο και χορταστικό. Επίσης, με ...
πολλές παραλλαγές μπορεί να γίνει ακόμα πιο γευστικό και ιδιαίτερο και να απογειώσει το τραπέζι σας. Έχετε ακούσει όμως ποτέ για το ρύζι τρικολόρε; Πρόκειται για μια συνταγή με... χρωματιστά αποτελέσματα, που ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι και θα κάνει τους πάντες να ξετρελαθούν! Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να φτιάξετε.


Υλικά:

2½ φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

¾ φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας* (βλ. παρακάτω)

½ φλιτζάνι pesto* (βλ. παρακάτω)

6-7 ίνες από κρόκο Κοζάνης, τριμμένες και διαλυμένες σε 3 κουτ. σούπας νερό

αλάτι, πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα



Για τη σάλτσα ντομάτας:

¾ φλιτζανιού χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

¼ κουτ. γλυκού κανέλα

1 φύλλο δάφνης

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο




Για το pesto:

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα

3 κουτ. σούπας μαϊντανό ή άνηθο χοντροκομμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

Ξεκινάτε βράζοντας το ρύζι μέσα σε πέντε φλιτζάνια νερού για 12-15 λεπτά και έπειτα. αφού κλείσετε τη φωτιά ρίχνετε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύετε με ένα πιρούνι ώστε να γίνει σπυρωτό. Μόλις δείτε ότι παίρνει τη σωστή μορφή, το αφήνετε στην άκρη και περνάτε στην παρασκευή των σαλτσών. Για την σάλτσα ντομάτας, θα ρίξετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και θα τα αφήσετε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά, ενώ μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα θα βγάλετε το φύλλο δάφνης. Για το pesto, θα ρίξετε όλα σας τα υλικά στο μίξερ και θα τα χτυπήσετε, μέχρι αυτά να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός. Στη συνέχεια, μοιράζετε το ρύζι σας σε τρία μέρη, από τα οποία, στο ένα ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας, στο άλλο το pesto και στο τρίτο κρόκο Κοζάνης, για να πάρει κίτρινο χρώμα. Τα ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να χρωματιστεί ομοιόμορφα η ποσότητα του καθενός και μετά παίρνετε μια στρόγγυλη φόρμα και στρώνεται πρώτα το ρύζι με το pesto, πιέζοντας το, μετά το ρύζι με τον κρόκο, με τον ίδιο τρόπο και τέλος, αυτό με την ντομάτα. Το αφήνετε όπως είναι μέσα στη φόρμα, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος, όπου το τοποθετείτε σε στρογγυλή πιατέλα και το γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs