Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ουδετερότητα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία «να τα βρουν»


Αποφεύγει να καταδικάσει τις προκλήσεις του τουρκικού ναυτικού στις Οινούσσες που λειτουργεί σε....
καθημερινή βάση σαν να έχει αποφασίσει να τις καταστήσει «γκρίζα ζώνη»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφεύγει να καταδικάσει τις προκλήσεις του τουρκικού ναυτικού στις Οινούσσες. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν από καιρού δημιουργήσει διπλωματικούς διαύλους για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Αιγαίου».

«Ενθαρρύνουμε Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για να διατηρήσουν σχέσεις καλής γειτονίας και να υποθάλψουν την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, Ένα σταθερό Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής», κατέληξε.

.................................


Την ίδια ώρα έντονη ανησυχία επικρατεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την προκλητική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι Τούρκοι. Με επίκεντρο την περιοχή της Χίου, η Άγκυρα λειτουργεί σε καθημερινή βάση σαν να έχει αποφασίσει να καταστήσει τις Οινούσσες «γκρίζα ζώνη». Με συχνότητα που δημιουργεί προβληματισμό για τις πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης Νταβούτογλου, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις πάνω από νησιά και νησίδες στην περιοχή των Οινουσσών ενώ πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής προσπαθούν να σταματήσουν ελληνικές δραστηριότητες στο σύμπλεγμα των Οινουσσών παρενοχλώντας αλιευτικά που ψαρεύουν μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να αποστείλουν το μήνυμα ότι η κυριαρχία του νησιωτικού συμπλέγματος είναι αμφισβητούμενη!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs