Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Πρώτη παγκόσμια ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού πολιτισμού


Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Athens Plaza Hotel η εκδήλωση της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων αφιερωμένη...
στην Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό: «Η Παγκόσμια Διάσταση της Ελληνικής Γλώσσας ως Εργαλείο Άσκησης Πολιτιστικής Διπλωματίας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την Unesco.


Στην εκδήλωση διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί του γεν. Διεθυντή της ΓΓΑΕ Μιχάλη Κόκκινο (ο οποίος απουσίαζε στη Ρόδο, καθώς εκπροσωπούσε την κυβέρνηση σε εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων) και του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη (που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη).

Ο κύριος Πατούλη συμμετείχε στις πρωινές δράσεις της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Εν μέσω πολυνομοσχεδίου και αναμονής του Eurogroup της 24ης Μαϊου, ο πολιτικός κόσμος απουσίαζε με μόνη εξαίρεση την κ. Σοφία Βούλτεψη που απεύθυνε και σύντομο χαιρετισμό.

Η εκδήλωση χωρίστηκε σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος με συντονίστρια την Ίνα Ταράντου, δημοσιογράφο, συμμετείχαν ο Γιώργο Μάρκου, καθηγητή Ιστορίας Δικαίου, ο Σαράντος Καργάκος, συγγραφέας ιστορικός, ο Φραγκίσκος Βέρρος, πρέσβυς, ο Πέτρος Καψάσκης, υποψήφιος διδάκτορας Πολτιστικής Διπλωματίας, ο ποιητής Νικόλαος Περδίκης και ο Κώστας Καρκανιάς, τ.πρόεδρος του Οργανισμού Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας.


Στο δεύτερο μέρος με συντονίστρια τη Μαρία Λυσάνδρου, αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Hellenic Nexus, συμμετείχαν η Μαίρη Μαρούλη –Ζηλεμένου, πανεπιστημιακός, Πρόεδρος Ελληνικού Εθνικού Συμβουλίου Ομίλων Unesco, η Βενετία Πιτσιλαδή- Chuard, συγγραφέας και Μέλος της Ελβετικής Επιτροπής της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο πρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων Γιώργος Γαμπιεράκης και η Γιάννα Τριανταφύλλη, διευθύντρια της Φωνής της Ελλάδος.




Στο τρίτο μέρος, το σύνολο Αρχαιοελληνικής και παραδοσιακής μουσικής «ΛύρΑυλος» ταξίδεψε με νότες και μουσική το κοινό από τον Όμηρο, τον Ευρυπίδη και τον Σοφοκλή, στον Παλαμά, τον Ελύτη και τον Σεφέρη με τη χρήση αρχαίων μουσικών οργάνων.

Πριν από την επιτυχημένη εσπερίδα είχαν προηγηθεί, οι δράσεις της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων με σύνθημα ο kosmos μιλά Ελληνικά.


Εθελοντές και πολίτες αλλά και οι ίδιοι οι διοργανωτές ντύθηκαν με μπλουζάκια που είχαν Ελληνικές λέξεις οι οποίες χρησιμοποιούνται στα αγγλικά και ξεκίνησαν μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας, όπου φωτογραφήθηκαν και μίλησαν με τους τουρίστες προωθώντας την Ελληνική Γλώσσα.

Υποστηριχτές και αρωγοί σ΄αυτή την προσπάθεια ήταν το IIEK ΝΕW YORK COLLEGE,το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας και ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας.

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics and Daily News

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs