Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Greenpeace σε βουλευτές, ευρωβουλευτές: Πείτε «όχι» στις συμφωνίες που απειλούν τη δημοκρατία μας


Η Greenpeace καλεί τους Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές να πάρουν ανοικτά θέση κατά της...
Διατλαντικής Εμπορικής Εταιρικής Σχέσης (TTIP) μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ καθώς και της αντίστοιχης με τον Καναδά (CETA).

Η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση με ανοικτή επιστολή της ζητά από τους Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές να τοποθετηθούν δημόσια και ξεκάθαρα διατυπώνοντας έμπρακτα την αντίθεσή τους απέναντι σε δύο συμφωνίες που απειλούν την υγεία, την τροφή μας, το περιβάλλον, τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα και τελικά την ίδια τη δημοκρατία μας.

Στην επιστολή η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση ζητά τους Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές προχωρήσουν σε τρεις κινήσεις και συγκεκριμένα:

-Για την TTIP να απαιτήσουν τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων, απόλυτη διαφάνεια και δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων, καθώς και την έναρξη ενός δημόσιου και ανοιχτού διαλόγου για τη βελτίωση του εμπορίου.





-Για τη CETA να απαιτήσουν τον χαρακτηρισμό της ως μικτή συμφωνία ώστε να συμμετέχουν στην ψήφισή της και τα εθνικά κοινοβούλια και όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

-Ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων την Παρασκευή 13 Μαΐου να πιέσουν τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Σταθάκη να πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στην TTIP και την CETA.

Η Greenpeace στην επιστολή της ενημερώνει τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές, ότι θα δημοσιοποιήσει τις απαντήσεις τους, δεδομένου όπως επισημαίνει, ότι το θέμα αφορά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs