Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Αστυνομικός σκότωσε με όπλο τέιζερ τρόφιμο φυλακών και έμεινε ατιμώρητος (Video)


Την υποτιθέμενη δολοφονία ενός τροφίμου των φυλακών της Νότιας Καρολίνα έχει καταγράψει ένα βίντεο που...
κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Στο βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός να βγάζει τις χειροπέδες από τον κρατούμενο Brandon Bethea, καθώς τον οδηγεί στο κελί του, ενώ ένας δεύτερος τον ακολουθεί, κρατώντας ένα όπλο τέιζερ πίσω από την πλάτη του.

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός, ο οποίος ταυτοποιείται με το όνομα John Clark σε αναφορά της αστυνομίας, προκαλεί στον 24χρονο κρατούμενο ηλεκτροπληξία, ρίχνοντας τον στο πάτωμα.

Πέντε επιπλέον αστυνομικοί φτάνουν στο σημείο και τότε ο αστυνομικός πυροβολεί με το τέιζερ δύο φορές ακόμα τον σιδηροδέσμιο Bethea. Οι αστυνομικοί δε φαίνεται να ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας του, καθώς τον εγκαταλείπουν μέσα στο κελί.

Είκοσι λεπτά αργότερα, ένας νοσηλευτής σπεύδει να επαναφέρει τον κρατούμενο, ο 24χρονος όμως ξεψύχησε από τους πυροβολισμούς, σύμφωνα και με την ιατροδικαστική εξέταση.





Παρά το θάνατο του τρόφιμου, ο Clark και οι υπόλοιποι αστυνομικοί έμειναν ατιμώρητοι. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, μάλιστα, ο Clark συνεχίζει να υπηρετεί στο τμήμα.

Παρά την κακοποίηση του κρατούμενου που αποδεικνύει το βίντεο, ο σερίφης Larry Rollins δήλωσε μετά το περιστατικό πως ο θάνατος του Bethea ήταν αναπόφευκτος, καθώς ο αστυνομικός αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο τέιζερ, αμυνόμενος τον εαυτό του κατά τη διάρκεια μιας λογομαχίας με τον κρατούμενο.

Παρά τις δηλώσεις των αρχών, η οικογένεια του θύματος αποζημιώθηκε με 350.000 δολάρια, της απαγορεύτηκε, ωστόσο, να μιλά για το περιστατικό.

Ο Bethea, που φέρεται να ήταν νοητικά καθυστερημένος, αντιμετώπιζε τις κατηγορίες του βιασμού, της παράνομης οπλοκατοχής και της ένοπλης ληστείας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs