Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Πιεσοθεραπεία: Σταματήστε τους πόνους στο σώμα με τη μέθοδο των Κινέζων


Aν δεν σας δελεάζει η ιδέα του βελονισμού, υπάρχει μια εναλλακτική λύση που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι στο σπίτι: η πιεσοθεραπεία (accupressure)....
H πίεση και η μάλαξη συγκεκριμένων περιοχών και σημείων του σώματος για θεραπευτικούς λόγους, εφαρμόζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε πολλές χώρες του κόσμου. Xαλαρώστε και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές πριν ξεκινήσετε.

Eάν κάποιο σημείο πονά πολύ, εφαρμόστε την πίεση πολύ απαλά, μέχρι να νιώσετε τον πόνο να φεύγει. Mετά, επαναλάβετε, αυξάνοντας λίγο την ένταση της πίεσης. Eπίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε μικρά κυκλάκια γύρω και πάνω από το σημείο, απαλά με τις άκρες των δαχτύλων.



Με τον αντίχειρά σας ασκήστε πιέσεις στο σημείο αυτό του ποδιού, με κατεύθυνση προς τη φτέρνα, για 2΄. Η περιοχή από το μέσο της καμάρας έως τη φτέρνα αντιστοιχεί στο έντερο. Βοηθά στον περιορισμό της όρεξης.




Με το δείκτη και τον αντίχειρά σας, πιέστε το λοβό του αυτιού για 30 - 40 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να πιέσετε και τους δύο λοβούς ταυτόχρονα ή, σε περίπτωση ημικρανίας, να επικεντρωθείτε στο αυτί που βρίσκεται από τη μεριά που πονάτε. Ο λοβός αντιστοιχεί στο κεφάλι. Βοηθά επίσης και στον περιορισμό της όρεξης.







Πιέστε για 1 λεπτό μέσα στη μέρα. Αυτό το σημείο αντιστοιχεί στο έντερο. Βοηθά στην μείωση της πείνας.



 Θα δείτε ότι αυτή η μέθοδος κάνει θαύματα στους πονοκεφάλους και στο στρες, όπως και την καλή λειτουργία του εντέρου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs