Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ! – Διπλό το πύρινο μέτωπο – Καταστράφηκε παρθένο πευκοδάσος


Όλη τη νύχτα πυροσβέστες επιχειρούσαν να σβήσουν την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο...
χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος, κατά την διάρκεια της νύχτας στάλθηκαν ενισχύσεις, προκειμένου να κρατήσουν την πυρκαγιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που ξεκίνησαν και πάλι τις πτήσεις αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Συνολικά όλη τη νύχτα 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα μαζί με 30 του στρατού, 16 οχήματα ΟΤΑ και εθελοντές επιχειρούσαν να τιθασεύουν την πύρινη λαίλαπα που ξύπνησε μνήμες από τη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουνίου του 2007.

Με περιορισμένη ορατότητα οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας επιχειρούσαν σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.




«Σύμμαχός» τους στάθηκε ο καιρός καθώς οι άνεμοι από το βράδυ της Κυριακής κόπασαν βοηθώντας το έργο τους. Επίσης η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο όσον αφορά στο Νοτιοδυτικό μέτωπο, πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσβατη περιοχή στην οποία ήταν σχεδόν αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις ενώ δεν υπήρχαν εναέρια μέσα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Την ίδια ώρα στο Ανατολικό μέτωπο έπεσε μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs