Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Εξαπλώνεται η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο λόγω των ισχυρών ανέμων - Φτάνουν κατά τόπους ακόμα και τα 12 μποφόρ


Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά μαίνεται στο Ρέθυμνο. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή των Σαχτουρίων του...
δήμου Αγίου Βασιλείου.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν 26 οχήματα της πυροσβεστικής, πάνω από 46 πυροσβέστες, δέκα υδροφόρες του δήμου Αγίου Βασιλείου και σπεύδουν δυνάμεις από το Ηράκλειο και τον δήμο της Φαιστού. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Ταταράκης, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων οι οποίοι φτάνουν σε ένταση - κατά ριπές, όπως χαρακτηριστικά είπε - ακόμη και τα 12 μποφόρ.

«Η φωτιά στα νότια του Ρεθύμνου ανάγκασε την πυροσβεστική και την αστυνομία να εκκενώσουν περιοχές και αυτή την ώρα εκκενώνεται η περιοχή Άι-Γιάννης, ένας μικρός οικισμός πριν την Αγία Γαλήνη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και απλά περιμένουμε την εξέλιξη της φωτιάς, η οποία ήδη έχει κάψει κάποιες πέργκολες σε σπίτια και ξενοδοχεία από όπου πέρασε, χωρίς όμως άλλες καταστροφές, η φωτιά», ανέφερε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, δύο πεζοπόρα τμήματα δίνουν μάχη μέσα στο πύρινο μέτωπο για διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών και η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη λόγω των ανέμων αλλά και διότι σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι άνεμοι θα συνεχίσουν για πολλές ώρες ακόμη.
Μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά έχει περάσει από Σαχτούρια, Μέλαμπες, Άγιο Παύλο, Άι-Γιάννη και κατευθύνεται προς την Αγιά Γαλήνη. «Στο Πέρασμα της έχει καταστρέψει ελαιώνες, χορτολιβαδικές εκτάσεις, δασικούς πυρήνες των περιοχών και αγροτικές καλλιέργειες», σύμφωνα με τον κ. Ταταράκη ο όποιος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δέκα χρόνια δήμαρχος, πρώτη φορά βλέπω τόσης μεγάλης ένταση φωτιά που να μας κρατάει καθηλωμένους... Καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και ευχόμαστε να καταλαγιάσουν οι άνεμοι».

Google+ Followers