Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Φτιάχνουν κρασί σε 15 λεπτά χωρίς να προσθέσουν... σταφύλια! - Η επιχείρηση δύο ανδρών που δημιουργούν τεχνητό κρασί


Δυο ειδικοί του κρασιού από το Σαν Φρανσίσκο μάλλον βρήκαν τον τρόπο για το θαύμα του Χρηστού με το νερό και τον οίνο, καθώς...
όπως ισχυρίζονται μπορούν να μετατρέψουν το νερό σε κρασί μέσα σε 15 λεπτά. 

Το πιο περίεργο όμως σε όλη την ιστορία, είναι ότι το κάνουν αυτό χωρίς την χρήση σταφυλιών, απλώς συνδυάζοντας το νερό με αιθανόλη με γεύση, η οποία μιμείται εκείνη του κρασιού.

Οι Mardonn Chua και Alec Lee, ιδρυτές της start up εταιρείας Ava Winery, δήλωσαν ότι εμπνεύστηκαν αυτήν την ιδέα του κρασιού χωρίς σταφύλι, αφού είδαν το μπουκάλι ενός Chardonnay τον περασμένο χρόνο. Όπως είπε ο Chua, δεν θα μπορούσε ποτέ του να αγοράσει και άρα να γευτεί ένα τέτοιο ποτό και αυτό ήταν που τον έβαλε σε σκέψεις. Όποτε μαζί με τον συνεργάτη του αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη την ακριβή πρακτική των αμπελιών και να ξεκινήσουν την παραγωγή κρασιού βασισμένο στην αιθανόλη, που είναι μια πολύ συνηθισμένη ουσία στα περισσότερα αλκοολούχα ποτά. Στην αρχή βέβαια όλες οι προσπάθειες τους ήταν καταστροφικές, τελικά όμως κατάφεραν να φτάσουν στο αποτέλεσμα ενός κρασιού, που μοιάζει πολύ με το γνωστό ιταλικά Moscato d’Asti.

Επιπλέον, το ντουέτο δημιούργησε και μια σαμπάνια χωρίς σταφύλια, όμοια με την βερσιόν της 1992 Dom Pérignon, η οποία κοστίζει μόλις το ένα τέταρτο της τιμής του κανονικού μπουκαλιού που ανέρχεται στα 200 δολάρια. Τα κρασιά τους, αποτελούνται από 85% νερό και 13% αιθανόλη, ενώ τα υπόλοιπα συστατικά τους είναι η ζάχαρη, η γλυκερίνη και οι ταννίνες.
Ο Tony Milanowski από την πλευρά του βέβαια, ένας ειδικός στην παραγωγή κρασιού από το Πανεπιστήμιο Plumpton του Ηνωμένου Βασιλείου, αμφιβάλλει για τα εν λόγω προϊόντα, καθώς πιστεύει ότι ορισμένα από τα συστατικά του κανονικού κρασιού δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνα του τεχνητού. Η Lisa Grossman από την πλευρά της, που δοκίμασε το τεχνητό Moscato d’Asti δήλωσε ότι δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένη από τη γεύση του και ότι της θύμισε καθαριστικό ή πλαστικό. Ο Chua και ο Lee από την πλευρά τους λένε ότι δεν ανησυχούν για τις κακές κριτικές και απόψεις και λένε ότι το προϊόν τους θα είναι αρκετά φθηνό. Ίσως τελικά αυτή η επιχείρηση τους πετύχει. Το μόνο που θα το δείξει είναι ο χρόνος.

Google+ Followers